Toshiba irtaantuu osittain kuluttajille tarkoitetuista tietokoneista

Toshiba irtaantuu osittain kuluttajille tarkoitetuista tietokoneista
Toshiba aikoo vetäytyä osittain kuluttajamarkkinoille suunnatuista tietokoneista (tietokoneiden myyntiä jatketaan valikoiduilla markkinoilla) ja keskittyä enemmän yrityspuolen tietokoneisiin sekä IoT:hen (Internet of Things).

Yhtiön mukaan tietokoneiden kuluttajamarkkinoilla menestyminen perustuu liiaksi myytävien laitteiden volyymiin eli käytännössä laitteista saatava voitto-osuus on liian kapea (tai sitä ei ole lainkaan). Toshiba aikookin vetäytyä pois niiltä markkinoilta joissa myynti ei ole kannattavaa, mutta tietokoneita aiotaan myydä ainakin toistaiseksi niillä alueilla, missä se on kannattavaa tai business-markkinan kannalta edullista.




Aiemmin tänä vuonna Sony irtaantui tietokoneista myytyään Vaiot Japan Industrial Partners -sijoitusrahastolle. Samsungin on huhuttu aikovan irtaantua työpöytätietokoneista, mutta korealaisyhtiö on kiistänyt väitteet.

Viime vuoden lopulla Acer kirjasi historiansa suurimmat tappiot PC-myynnin laskun seurauksena. Acer palkkasi eläkkeellä olleen yhtiön perustajan Stan Shihin johdattamaan sen vaikean suhdanteen yli. Shih suuntasi yhtiötä pilvipalveluihin ja on nyt lopettanut Acerin aktiivisen johtamisen. Michael Dell osti taas yhtiönsä pois pörssistä. Muutama vuosi sitten HP suunnitteli tietokoneliiketoiminnan erityttämistä omaksi yhtiökseen, mutta ne aikeet kuihtuivat lopulta kokoon.

PC-yhtiöissä on siis tapahtunut viime vuosien aikana paljon muutoksia.



Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 19. syyskuuta, 2014 13:18
Tägit
tietokone Sony Vaio Toshiba PC-myynti kannettavat tietokoneet
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud