Pelko pois: Nokia N1:ssä on sittenkin Google Play -kauppa ja Googlen sovellukset

Pelko pois: Nokia N1:ssä on sittenkin Google Play -kauppa ja Googlen sovellukset
GigaOM sai haastateltua Nokian tiedottajaa ja onki esiin vastauksen kenties eniten hämmennystä aiheuttaneeseen kysymykseen: "Onko Nokia N1:ssä Googlen sovelluskauppaa?"

Vastaus oli yksiselitteinen "Kyllä", täsmennettynä "Kyllä, kaikilla niillä markkina-alueilla, joilla Google Play on ylipäätään saatavilla". Sama koskee myös muita Googlen sovelluksia, eli laite voidaan tuoda myyntiin varustettuna Googlen kartoilla, YouTubella, Gmaililla ja niin edelleen. Tämä siksi, että vaikka laite käyttääkin varsin vahvasti mielipiteitä jakavaa Nokia Z Launcher-käyttöliittymää, allaoleva Android ei ole kuitenkaan muokattu versio, vaan sama Android, jota muutkin "viralliset" valmistajat laitteissaan käyttävät.




Koska tuote tulee myyntiin ensin Kiinassa, tiedotustilaisuudessa mainittu seikka Googlen Play-kaupan puutteesta on ymmärrettävä – monet Googlen tuotteista ovat kiellettyjä Kiinassa ja Google Play ei käsittele Kiinassa tehtyjä sovellusmaksuja lainkaan. Eli Kiinassa tuote tulee myyntiin ilman Googlen sovelluksia, muissa maissa pääsääntöisesti Googlen sovellusten kera.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 18. marraskuuta, 2014 23:20
Tägit
Nokia Android Google Kiina tabletit Google Play Google Apps Nokia N1
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud