Päivitys emolevyille tulossa: Mahdollistaa ylikellotuksen kerroinlukituilla Skylake-suorittimilla

Päivitys emolevyille tulossa: Mahdollistaa ylikellotuksen kerroinlukituilla Skylake-suorittimilla
Jos olet ostanut Intelin kerroinlukitun prosessorin (eli ei K-tunnusta prosessorin nimessä), mahdollisuutesi ylikellotukseen ovat olleet hyvin niukat. Kun kerroinlukkoa ei ole voinut muuttaa, on ainoa keino kellotukseen ollut perustaajuuden eli ns. BCLK:n säätäminen. Se ei ole ollut käytännössä mahdollista Sandy Bridgen, Ivy Bridgen ja Haswellin teknisten yksityiskohtien takia.

BCLK:n taajuutta on käytännössä pystynyt muuttamaan maksimissaan viiden megahertsin verran, koska edellisissä suoritinsukupolvissa taajuuden muutos vaikuttaa suoraan myös PCIe-väylän taajuuteen. Liian korkeat taajuudet aiheuttivat signaalihäiriöitä. Uusissa Skylake-suorittimissa tämä epäkohta on korjattu: PCIe-väylän ja suorittimen taajuudet toimivat itsenäisesti.




Supermicro ja AsRock kertoivat Anandtechille, että ne ovat julkaisemassa lähiaikoina BIOS-päivityksen emolevyilleen, mikä mahdollistaa ylikellottamisen BCLK-taajuutta muuttamalla kerroinlukituilla Skylake-suorittimilla. Samankaltainen päivitys on tulossa ilmeisesti myös Asuksen emolevyille, sillä elmor-nimimerkkiä käyttävä ylikellottaja on esitellyt kerroinlukitun Core i3-6300 taipuneen 153 MHz:n BCLK-taajuudelle. Todennäköisesti muiltakin emolevymerkeiltä on tulossa vastaava päivitys.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 11. joulukuuta, 2015 13:27
Tägit
prosessori kellotus kellotaajuus Asrock Intel Pelisuorittimet Skylake
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud