AMD vahvisti: Zen-prosessorit tulevat markkinoille vuoden lopulla

AMD vahvisti: Zen-prosessorit tulevat markkinoille vuoden lopulla
AMD:n tavoitteena on julkaista Zen-mikroarkkitehtuuriin perustuvat työpöytäsuorittimet alkaneen vuoden lopulla, kertoi yhtiön toimitusjohtaja Lisa Su CES-messujen yhteydessä.

Zen-suorittimien on luvattu tuovan jopa 40 prosentin parannuksen AMD:n suorittimien suorituskykyyn. Osa parannuksista tulee itse arkkitehtuurista, mutta myös tuotantoprosessin päivittäminen 14 nanometrin FinFET-teknikkaan tuo oman lisänsä. Arkkitehtuuriin perustuvat APU-piirit tulevat markkinoille näillä näkymin vasta vuoden 2017 puolella.




Sun mukaan 14 nanometrin FinFET-tekniikka tulee olemaan AMD:lle pitkäkestoinen tuotantotekniikka, eli sillä valmistetaan piirejä seuraavat 3–5 vuotta. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kehitys pysähtyisi useaksi vuodeksi, vaan AMD vakuuttaa pystyvänsä edistämään arkkitehtuuriaan riittävän paljon tuossa ajassa.

Zen-suorittimien lisäksi tämän vuoden aikana markkinoille tulee 14 nanometrin tekniikalla valmistettuja Polaris-näytönohjaimia, joiden arkkitehtuurin yksityiskohtia AMD esitteli CES-messuilla. Neljännen sukupolven GCN-arkkitehtuurin lisäksi Polaris-ohjaimet sisältävät mahdollistavat 4K-videon H.265-enkoodauksen ja -dekoodauksen sekä sisältävät HDMI 2.0a- ja DisplayPort 1.3 -yhteensopivuuden. AMD:n mukaan Polaris on historian suurin hyppäys eteenpäin suorituskyky-tehonkulutus-näkökulmasta katsottuna.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 8. tammikuuta, 2016 14:45
Tägit
AMD Pelisuorittimet 14 nm AMD Zen AMD Polaris
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 2 kommenttia
  • hcfreak

    Taas AMD:n tapaan lupaillaan liikoja ja sitte petytään.
    Liekkö näillä hypetyksillä yritetään sijottajia kosiskella

    9.1.2016 10:38 #1

  • hannibal_pjv

    Hmm... Finwet auttaa jo yksinään melkein tuon verran ja jos saavat vähän hiottua arkkitehtuuriakin, niin ei tuo ole edes vaikeaa. Ongelma on se, että samaan aikaan Intel menee kanssa eteenpäin, joten ero kapenee vain jonkin verran.

    9.1.2016 22:25 #2

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud