Ballmer: Linux ei ole enää uhka – aikaisemmin se oli koko alan syöpä

Ballmer: Linux ei ole enää uhka – aikaisemmin se oli koko alan syöpä
Microsoftin entinen toimitusjohtaja Steve Ballmer kuvaili vuonna 2001 ohjelmistoteollisuuden syöväksi, joka levittäytyy lisenssiehtojensa avulla kaikkialle. Äänenpaino on sittemmin pehmennyt ja Ballmerin mielestä Linuxin uhka näkyy enää vain peräpeilistä.

Ballmerin mukaan vuoden 2001 kovasanainen kuvailu oli paikallaan ja yhtiö teki paljon rahaa taistelemalla voimakkaasti Windowsin valta-aseman puolesta työpöytäkoneissa. Enää hän ei koe Linuxia yhtä suureksi uhkatekijäksi, vaan pikemminkin mahdollisuutena uudelle liiketoiminnalle.




Palvelinsektorilla Linuxilla on vahva asema ja sen takia Microsoftin nykyinen johto on alkanut tuoda palvelinohjelmistoja myös Linuxille. Tuoreimpana esimerkkinä SQL Serverin Linuxille julkaistu versio. Ballmerin mukaan SQL Serverin tuominen Linuxille oli hyvä päätös ja hän onnitteli päätöksen teosta henkilökohtaisesti toimitusjohtaja Satya Nadellaa. Ballmer on edelleen Microsoftin suurin henkilöomistaja, joten hänen mielipiteillään on painoarvoa, vaikka hänen päivittäiset työt yhtiössä loppuivatkin jo vuonna 2014.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 11. maaliskuuta, 2016 9:40
Tägit
Windows Linux Microsoft Steve Ballmer Windows 10
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud