Microsoft esitteli HoloLensin salaista piiriä: 24 ydintä

Microsoft esitteli HoloLensin salaista piiriä: 24 ydintä
Microsoft on paljastanut yksityiskohtaisia tietoja HoloLens-lasien taustalla toimivasta HPU-piiristä (Holographic Processing Unit), jonka tehtävänä on analysoida lasien erilaisten sensoreiden jatkuvasti tuottamaa dataa ja tehdä näin hologrammiefektit käytännössä mahdollisiksi.

HoloLensin HPU-piiri koostuu yhteensä 24 Tensilican DSP-ytimestä, joiden käskykantoja Microsoft on muokannut käyttötarkoitukseen sopivaan muotoon. Laskutehtäviä HPU kykenee suorittamaan yhden sekunnin aikana peräti biljoona kappaletta. Microsoftin mukaan HPU:n suorituskyky on jopa 200-kertainen datan ohjelmistolliseen käsittelyyn verrattuna.




Kullekin DSP-ytimelle on määritelty oma laskennallinen tehtävänsä, joten ne eivät toimi yleisinä laskentakoneina tavanomaisten prosessoriytimien tavoin. HPU ei siis sovellu esimerkiksi HoloLensin käyttöjärjestelmän tai sovellusten suorittamiseen, vaan tätä tarkoitusta varten laitteeseen on lisätty Intelin Cherry Trail -pohjainen järjestelmäpiiri.

HPU valmistetaan TSMC:n 28 nanometrin tuotantotekniikalla. Loogisia portteja piirissä on noin 65 miljoonaa kappaletta ja omaa käyttömuistia sille on varattu gigatavun edestä.

Piirin yksityiskohtia esitelleen Nick Bakerin mukaan kunkin DPS-ytimen käyttöastetta on rajoitettu toistaiseksi 50 prosenttiin. Tulevaisuutta ajatellen HPU:sta siis löytyy tehoreserviä nykyistä haastavampiin tehtäviin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 25. elokuuta, 2016 10:57
Tägit
Microsoft Windows 10 Microsoft HoloLens
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud