iPad Pro on saamassa laajemman kynätuen – Ottaa mallia Surfacesta?

iPad Pro on saamassa laajemman kynätuen – Ottaa mallia Surfacesta?
Apple aikoo viedä iPad Pro -mallistoa voimakkaammin Microsoftin Surface-tablettien suuntaan ensi vuonna julkaistavan ohjelmistopäivityksen myötä.

Tähän asti iPad Pron kanssa samaan aikaan julkaistua Apple Pencil -kynää on voinut käyttää lähinnä kynää varten kehitettyjen sovellusten kanssa kirjoittamiseen tai piirtämiseen. Bloombergin tietojen mukaan valmisteilla olevan ohjelmistopäivityksen myötä kynää voisi käyttää aiempaa laajemmin järjestelmäsovellusten kanssa erilaisten muistiinpanojen tekemiseen. Merkintöjä voisi tehdä esimerkiksi Safarissa tai Mail-sähköpostisovelluksessa.




Microsoft on markkinoinut voimakkaasti Surface Penin käyttömahdollisuuksia Surface-tablettien kanssa. Microsoft Edge -selain on tukenut esimerkiksi verkkosivuille tehtäviä muistiinpanomerkintöjä ja niiden jakamista alusta lähtien.

Syksyn aikana Apple kiinnittää enemmän huomiota Mac-tietokoneiden mallistoon. MacBook Air on saamassa ainakin USB-C-liitännät ja iMaceistä on tulossa saataville AMD:n uusiin grafiikkaohjaimiin perustuvat mallit. Päähuomio tulee kuitenkin kiinnittymään todennäköisesti uusiin MacBook Pro -kannettaviin, joissa perinteinen funktionäppäinrivi on korvautumassa kapealla kosketusnäytöllä. Näytöllä esitettävät pikapainikkeet muuttuvat tilanteeseen ja avoinna oleviin sovelluksiin sopiviksi.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 30. elokuuta, 2016 10:13
Tägit
Apple Apple Macbook Pro Apple iPad iPad Pro
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud