AMD:n markkinaosuus näytönohjaimissa kasvamassa

AMD:n markkinaosuus näytönohjaimissa kasvamassa
Verkkosivusto Anandtech on tehnyt kattavan katsauksen erillisnäytönohjainten nykyiseen markkinatilanteeseen. Erillisnäytönohjainten myynti on laskenut merkittävästi viime vuosien aikana molempien valmistajien osalta, mutta AMD on lähtenyt viimein kasvattamaan osuuttaan merkittävän notkahduksen jälkeen.





Vaikka edullisten korttien myynti on laskenut, Nvidia on kyennyt kuitenkin ennätystuloksiin tehokorttien myynnin kasvaessa viime aikoina. Q2 2016 erillisnäytönohjaimia oli käytössä 27,78 prosentissa myydyistä 62-64 miljoonasta tietokoneesta.

Erillisnäytönohjainten markkinat ovat olleet laskusuunnassa PC-toimitusten määrän laskiessa viime vuosina, mutta samalla toimituksiin on vaikuttanut myös Intelin ja AMD:n tarjoamat entistä tehokkaammat suorittimeen integroidut näytönohjaimet, jotka ovat syöneet ennen korkeavolyymistä kategoriaa erilliskorteilta. Käytännössä erillisnäytönohjainten myynti on alle puolet siitä mitä se oli kymmenen vuotta aikaisemmin.



AMD menetti merkittävästi markkinaosuuttaan Q2 2014 lähtien Nvidian julkaistessa ensimmäiset Maxwell-sukupolven näytönohjaimet, ja AMD:ltä vastauksena saatiin alkuun vain leikattu Tonga-piiri. Yritys on kuitenkin saanut pysäytettyä laskun, ja uuden Polaris-arkkitehtuurin korttien myötä markkinaosuus on palautumassa lähemmäksi ennen notkahdusta suhteellisen vakaana pysynyttä vajaata 40% osuutta toimituksista.

Lisää erillisnäytönohjainten tilanteesta löytyy kiinnostuneille Anandtechin perinpohjaisesta katsauksesta.

Kirjoittaja: Panu Roivas @ 13. syyskuuta, 2016 19:17
Tägit
näytönohjain AMD NVIDIA markkinaosuus
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • oxygenol

    Nvidia hinnoiteli itsensä ulos ns. "Halvoista korteista" aluksi. Ei kaikilla ole varaa maksaa 500€ näytönohjaimesta (1070 + 1080).
    1060 paikkaa kyllä tilannetta hyvin. Amd kun saisi vielä puskettua rx 490 kortin nopeasti ~400€ hintaluokkaan,niin nousi voisi jatkua.

    14.9.2016 06:35 #1

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud