Oculus-koneiden minimivaatimukset kevenivät – VR-pelaaminen mahdollista budjettikoneellakin

Oculus-koneiden minimivaatimukset kevenivät – VR-pelaaminen mahdollista budjettikoneellakin
VR-pelaamisen yksi suurimmista ylitettävistä kynnyksistä on ollut tarvittavan järjestelmän hintavuus. Oculus lupasi Connect-kehittäjätapahtumassaan, että hinnat ovat kuitenkin tulossa reilusti alaspäin.

Oculus Rift -lasien hinta liikkuu 750 euron tietämillä, minkä lisäksi niiden rinnalle on tarvittu tehokas tietokone. Oculus on markkinoinut yhteistyökumppaniensa valmistamia "sertifioituja" pakettitietokoneita, joiden on luvattu toimivan mutkattomasti VR-käytössä. Pakettikoneiden hinnat ovat liikkuneet noin tuhannen dollarin tietämillä, joten millään pienellä budjetilla valmista pelijärjestelmää ei ole saanut hankittua.




Spacewrapiksi kutsutun uuden piirtotekniikan ansiosta Oculus on voinut madaltaa Rift-lasien minimivaatimuksia. Tekniikassa on käytännössä kyse siitä, että tietokone voi laskea grafiikoita 45 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella, mutta laseissa grafiikat voidaan toistaa 90 FPS:n kuvataajuudella. Kuvataajuuksien erotus, eli käytännössä joka toinen lasien esittämä kuva, luodaan synteettisesti grafiikkaohjaimen piirtämän edellisen kuvan ja pään havaitun liikkeen pohjalta.

"Kikkailun" myötä Oculus lupaa sen VR-lasien toimivan Nvidian GeForce GTX 960:llä ja sitä tehokkaammilla ohjaimilla. Suorittimen osalta minimivaatimuksena on Intelin COre i3-6100 (tai AMD FX4350). Käyttömuistia koneesta on löydyttävä kahdeksan gigatavua. Uusien minimivaatimusten ansiosta halvimpien sertifioitujen VR-kokoonpanojen hinta on pudonnut 499 dollariin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 7. lokakuuta, 2016 10:56
Tägit
virtuaalitodellisuus Oculus Rift Oculus VR Oculus Ready
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud