Apple lisää MacBookeihin "muuttuvan näppäimistön"

Apple lisää MacBookeihin muuttuvan näppäimistön
Apple aikoo muuttaa Mac-tietokoneidensa näppäimistön näppäimet pieniksi E-Ink-näytöiksi vuonna 2018, kertoo Wall Street Journal.

Ajatuksena on käytännössä se, että tietokoneensa näppäimistön voisi kustomoida juuri omiin käyttötarkoituksiin sopiviksi. Näppäimistöjen merkit voivat vaihtaa kirjoitetun kielen mukaan tai näppäimistön voi räätälöidä niin, että se sopii paremmin videoeditointiin. Näppäinten ei ole pakko olla numeroita tai kirjaimia, vaan ne voisivat yhtä hyvin olla emoji-hahmoja tai muita merkkejä.




Wall Street Journalin jutusta ei selviä kunnolla kuina dynaaminen uusi näppäimistö olisi, mutta teoriassa näppäimistö voisi havaita mikä sovellus on aktiivisena ja mukautua automaattisesti sille määritettyihin asetuksiin. Tavoitteena on ottaa uusi näppäimistö käyttöön vuonna 2018, joten kehitystyötä ehtii tapahtua tässä välissä vielä paljon.

Apple on erityisen kiinnostunut Sonder Designin kehittämän tekniikan hyödyntämisestä. Kasvuyritys on saanut rahoitusta Applen sopimusvalmistajana toimivalta Foxconnilta. Sonder Design aikoo julkaista oman näppäimistötuotteen tämän vuoden lopulla.



Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 19. lokakuuta, 2016 17:40
Tägit
Apple Macbook Apple näppäimistö Apple Macbook Pro MacBook Air Apple MacBook Air mekaaninen näppäimistö Sonder Design
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud