Konsolijulkaisut kiidättivät AMD:n kasvuun

Konsolijulkaisut kiidättivät AMD:n kasvuun
AMD:n panostukset konsolipiireihin on tuottanut tulosta, sillä yhtiön liikevaihto kasvoi heinä-syyskuun aikana viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden 23 prosentilla. Tulos jäi sopimusmaksun takia tappiolliseksi, mutta ilman kertaluonteisia eriä yhtiön tulos nousi vahvemmin voitolliseksi.

AMD:n noin 1,3 miljardin dollarin liikevaihdosta kaksi kolmasosaa tulee yritysliiketoimintoihin, sulautettuihin järjestelmiin ja räätälöityihin puolijohdetuotteisiin keskittyvästä yksiköstä. Kyseinen yksikkö vastaa esimerkiksi Xbox One- ja PlayStation 4 -konsoleiden piiritoimituksista. Sekä Microsoft että Sony ovat esitelleet kesän ja syksyn aikana päivitettyjä versioita konsoleistaan, mikä lienee edesauttanut AMD:n tuloskuntoa. Voittoa yksikkö tuotti 136 miljoonaa dollaria.




Myös tietokoneiden prosessoreista ja grafiikkaohjaimista vastaavan yksikön tulos kasvoi, mutta se pysyi edelleen tappiollisena. Grafiikkaohjaimien ja mobiiliprosessoreiden kysyntä vahvisti liikevaihtoa, mutta samaan aikaan työpöytätietokoneiden prosessorimyynti hiipui. AMD on julkaisemassa lähiaikoina uuden Zen-mikroarkkitehtuurin, joka saattaa parantaa yksikön tuloskuntoa.

Positiivisesta kehityksestä huolimatta AMD odottaa sen liikevaihdon laskevan loppuvuonna noin 18 prosenttia.


Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 21. lokakuuta, 2016 10:30
Tägit
AMD NVIDIA AMD Zen AMD Polaris
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud