Windows 10:n käyttöliittymä uudistuu taas – Tältä se tulee näyttämään

Windows 10:n käyttöliittymä uudistuu taas – Tältä se tulee näyttämään
Microsoft uudisti käyttöjärjestelmänsä käyttöliittymää rajusti Windows 8:ssa – ehkä liiankin paljon, sillä Windows 10:ssä muutamissa keskeisissä seikoissa peruuteltiin takaisin Windows 7 -aikakauteen.

Windows 7 -vaikutteita on tulossa takaisin vielä lisää Project NEONiksi kutsutun ohjelmistohankkeen myötä. Project NEON ei uudista Windows 10:n käyttöliittymää mitenkään radikaalisti, mutta se tuo mukanaan Windows 7:stä tutut läpinäkyvyysefektit, joita aiotaan kuitenkin hyödyntää hieman eri tavalla. Asiasta uutisoi MSPowerUser.




Läpinäkyvyyttä käytettiin Windows 7:ssä lähinnä sovellusikkunoiden otsikkopalkissa ja tehtäväpalkissa, mutta Windows 10:ssä läpinäkyvyys tuodaan osaksi navigaatioelementtejä. Esimerkiksi sivunavigaatiopalkki voi olla kokonaan läpinäkyvä, minkä lisäksi sovelluksen sisäiset elementit voidaan määrittää läpikuultaviksi. Applen macOS-käyttöjärjestelmässä läpinäkyvyyttä hyödynnetään hieman samalla tavalla.

Uutiskuvassa läpikuultavuutta on käytetty hyväksi Groove-musiikkisovelluksen sivunavigaatiopalkissa. Lisää esimerkkejä uudesta käyttöliittymästä löytyy MSPowerUserin uutisesta.


Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 6. tammikuuta, 2017 11:06
Tägit
Microsoft Windows 10
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 3 kommenttia
  • muppis

    Ainoa pelko tässä päivityksessä on, että tungetaan ne pakko-ohjelmat takaisin mitä olen poistanut.

    Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

    7.1.2017 12:48 #1

  • v1gor

    Originally posted by muppis: Ainoa pelko tässä päivityksessä on, että tungetaan ne pakko-ohjelmat takaisin mitä olen poistanut. Viime päivityksen yhteydessä uudelleenkäynnistyksen jälkeen hävisi kirjautumisikkuna. Vain safe-moden kautta (johon ei kympissä pääsekään kovin suoraviivaisesti) sain asetettua automaattikirjautumisen jolloin hävinneellä ikkunalla ei enää väliä.

    Mitäköhän seuraava päivityssessio rikkoo? Kun tämä kymppiasennus menee käyttökelvottomaksi, on windowskäyttöhistoriani siinä.

    8.1.2017 20:14 #2

  • muurari

    Minulla on jo ne kaikki Windows 7 -vaikutteet nykyisessä "seiskassani".

    10.1.2017 15:08 #3

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud