Vain Intelin uusimmat suorittimet tukevat äärimmäisen nopeita Optane-muisteja

Vain Intelin uusimmat suorittimet tukevat äärimmäisen nopeita Optane-muisteja
Intelin verkkosivuille päivitetyt tiedot vahvistavat olettamukset, että yhtiön kehittämä uusi Optane-muistiratkaisu on yhteensopiva ainoastaan seitsemännen sukupolven (Kaby Lake) Core-suorittimien kanssa.

Se ei kuitenkaan yksistään riitä, sillä vaatimuslistasta löytyy myös 200-sarjan piirisarjalla varustettu emolevy. Skylake-prosessorin ostaneet eivät pääse siis hyödyntämään Optanen nopeutta kokoonpanoissaan. Tarkka yhteensopivuuslista piirisarjoista ja prosessoreista löytyy Intelin verkkosivuilta.




Tieto tiukoista yhteensopivuusvaatimuksista ei tule yllätyksenä, sillä Anandtech kuuli niistä jo vuoden alussa. Nyt asiasta on saatu kuitenkin mustaa valkoisella myös Intelin suunnalta.

AMD:n suorittimille ei ainakaan vielä luvata tukea, mutta Intelin muistiyksikön johtajan mukaan tarkoituksena ei ole rajoittaa Optanen yhteensopivuutta yhtiön omiin suorittimiin. Ryzen-kokoonpanon rakentamista suunnittelevilla pitäisi siis olla mahdollisuus käyttää halutessaan myös Optane-muisteja, mikäli Intel pitää sanansa. Micron aikoo tuoda myöhemmin tänä vuonna markkinoille oman QuantX-muistin, joka perustuu samaan 3D Xpoint-teknologiaan kuin Optanekin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 22. helmikuuta, 2017 10:15
Tägit
Intel Micron Kaby Lake 3D XPoint Optane QuantX
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud