Microsoft lopettaa uusien suorittimien tuen – Pakottaa ostamaan Windows 10:n

Microsoft lopettaa uusien suorittimien tuen – Pakottaa ostamaan Windows 10:n
Jos olet ostanut tai olet aikeissa ostaa Intelin Kaby Lake -sukupolven suorittimen tai AMD:n uuden Ryzen-pohjaisen prosessorin, niin voit joutua samalla vaihtamaan myös käyttöjärjestelmää. Microsoft on nimittäin ottanut käyttöön toimenpiteet, joilla estetään ohjelmistopäivitysten lataaminen vanhoihin käyttöjärjestelmiin.

Estotoimet koskettavat Windows 7- ja Windows 8.1 -käyttöjärjestelmiä, jotka lähettävät käyttäjälle seuraavanlaisen virheilmoituksen jos Windows Updatesta yrittää ladata uusia ohjelmistopäivityksiä tietokoneeseen, joissa on uusi prosessori: Your PC uses a processor that isn't supported on this version of Windows and you won't receive updates.

Microsoft ei siis varoita, että päivitystä ei ole testattu uusi prosessoreilla joten päivitysten asentaminen tapahtuu omalla vastuulla. Sen sijaan Microsoft estää päivitysten lataamisen kokonaan. Mikäli käyttöjärjestelmän haluaa pitää ajantasaisena, niin ainoa vaihtoehto on siirtyä Windows 7:stä ja Windows 8.1:stä uuteen Windows 10:een.

Skylake-sukupolven suorittimien omistajilla tilanne ei ole paljoakaan parempi: Microsoft on ilmoittanut lopettavansa Windows 7:stä ja 8.1:stä sen tukemisen heinäkuun 17. päivään mennessä. Tietoturvapäivityksiä tarjotaan kuitenkin Skylake-pohjaisille järjestelmille vuosiin 2020 (Windows 7) ja 2023 (Windows 8.1) saakka.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 20. maaliskuuta, 2017 9:33
Tägit
AMD Intel Kaby Lake AMD Ryzen
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 9 kommenttia
 • ricky_rapper

  Tai sitten voi asentaa ilmaisen ja avoimen Ubuntu Linux käyttöjärjestelmän joka modernina käyttöjärjestelmänä tukee näitä suorittimia sekä käytännössä kaikkia tunnettuja laitteita suoraan. Ei ole mitään syytä alistua Microsoftin desanttimaisille käytännöille.

  Pelaamisen suhteen levitetään usein Linuxin kohdalla disinformaatiota; Steam on saatavilla ja nykyään jo 7 / 10 pelistä on saatavilla verrattuna Windowsiin. Applehan ei ole 60 fps rajoitteineen ja muutenkin vajavaisine rautoineen todellinen vaihtoehto enää nykyään pelaajalle.

  Mm. Valve (Steam, Half-Life) panostaa nyt juurikin Linuxiin. Hiljan uutisoitiin kuinka palkkasivat lisää ajurikehittäjiä pingviiniosastoonsa (mm. Keith Packard!).

  Entä video-editointi? Linuxille löytyy mm. Lightworks ja Davinci Resolve. Todellisia ammattilaissoftia. Tai ilmainen Kdenlive jokapäiväiseen pikamuokkaukseen.

  Musiikkipuolella toimii Ardour ja LMMS. Natiivi Cockos Reaper on myös tekeillä mutta toimii jo nyt mutkattomasti WINE:n kautta.

  Windows ei ole enää Snowdenin muistionkaan tiimoilta tätä päivää.

  20.3.2017 11:34 #1

 • Vilperi13

  Originally posted by ricky_rapper: Tai sitten voi asentaa ilmaisen ja avoimen Ubuntu Linux käyttöjärjestelmän joka modernina käyttöjärjestelmänä tukee näitä suorittimia sekä käytännössä kaikkia tunnettuja laitteita suoraan. Ei ole mitään syytä alistua Microsoftin desanttimaisille käytännöille.

  Pelaamisen suhteen levitetään usein Linuxin kohdalla disinformaatiota; Steam on saatavilla ja nykyään jo 7 / 10 pelistä on saatavilla verrattuna Windowsiin. Applehan ei ole 60 fps rajoitteineen ja muutenkin vajavaisine rautoineen todellinen vaihtoehto enää nykyään pelaajalle.

  Mm. Valve (Steam, Half-Life) panostaa nyt juurikin Linuxiin. Hiljan uutisoitiin kuinka palkkasivat lisää ajurikehittäjiä pingviiniosastoonsa (mm. Keith Packard!).

  Entä video-editointi? Linuxille löytyy mm. Lightworks ja Davinci Resolve. Todellisia ammattilaissoftia. Tai ilmainen Kdenlive jokapäiväiseen pikamuokkaukseen.

  Musiikkipuolella toimii Ardour ja LMMS. Natiivi Cockos Reaper on myös tekeillä mutta toimii jo nyt mutkattomasti WINE:n kautta.

  Windows ei ole enää Snowdenin muistionkaan tiimoilta tätä päivää.
  On se kumma kun sitä Linuxia pitää tuputtaa joka paikassa.

  Asus M5A97 EVO R2.0 | AMD FX-8320 4,4Ghz | GTX 970 WINDFORCE 3X OC Edition 1420mhz/7400mhz | XFX 650W XXX Edition Semi Modular 80+ Bronze | Kingston HyperX 2x4GB 1600Mhz | Noctua NH-D15 | Fractal Design Define R4 Black Pearl | Windows 10 64-bit |Kingston V300 120Gb SSD |Kingston V400 240Gb SSD | Western Digital Blue 500Gb 7200rpm |ASUS 25" PB258Q 2560x1440 IPS | Corsair Strafe RGB MX Red | Steelseries Rival 100 |

  20.3.2017 14:43 #2

 • muppis

  Eiköhän tästäkin samanlainen meteli saada kuin muutenkin 10:n pakkosyötöstä.

  Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

  20.3.2017 16:05 #3

 • Lumikki

  Quote: On se kumma kun sitä Linuxia pitää tuputtaa joka paikassa.
  Mikä ihme tuo on että esitetään vaihtoehtoisia käyttöjärjestelmiä. Sekä Applen että Linuxin tuotteiden suosiot vain kasvaa tämän tyylisen Microsoft Windows 10 poliitiikalla. En tarkoita että Windows 10 olisi huono vaihtoehto vaan eiköhän jokainen osaa tehdä itse omat valintansa eli minkä käyttöjärjestelmän haluaa itselleen.

  Mitä tulee tuohon että yritetään "pakottaa" niin kyllä sillä on oikeasti vaikutusta. Itsekin siirryin juuri tuollaisten syiden takia toisiin tuotteisiin. Kun minusta alkoi tuntua että se yritys alkoi liikaa sanella miten ja mitä minun pitäisi tehdä. Vaikka tällä Windows 10 asialla ei ole mitään tekemistä minun asian kansa.

  Olen itse lopettanut monien tuotteiden/palveluiden oston juuri siksi että "yritys" alkaa sanella asioita. Se on tapa äänestää kukkarolla eli ei tue omasta mielestä "huonoja" tuoteita tai palveluita. Käyttää rahansa muuhun tai muiden tuotteisiin ja palveluihin. Usein ne yritykset eivät vain itse tajua että osa potentiaalisista asiakkaista on kadonnot sen yrityksen "omien tarpeiden" pakollisella tyrkyttämisellä. Sitten vain ihmetellään kun alalla/yrityksellä menee huonosti. Tyypillinen itse itselle aiheutettu ongelma.

  20.3.2017 18:23 #4

 • guy_fawkes

  Originally posted by Vilperi13: Originally posted by ricky_rapper: Tai sitten voi asentaa ilmaisen ja avoimen Ubuntu Linux käyttöjärjestelmän joka modernina käyttöjärjestelmänä tukee näitä suorittimia sekä käytännössä kaikkia tunnettuja laitteita suoraan. Ei ole mitään syytä alistua Microsoftin desanttimaisille käytännöille.

  Pelaamisen suhteen levitetään usein Linuxin kohdalla disinformaatiota; Steam on saatavilla ja nykyään jo 7 / 10 pelistä on saatavilla verrattuna Windowsiin. Applehan ei ole 60 fps rajoitteineen ja muutenkin vajavaisine rautoineen todellinen vaihtoehto enää nykyään pelaajalle.

  Mm. Valve (Steam, Half-Life) panostaa nyt juurikin Linuxiin. Hiljan uutisoitiin kuinka palkkasivat lisää ajurikehittäjiä pingviiniosastoonsa (mm. Keith Packard!).

  Entä video-editointi? Linuxille löytyy mm. Lightworks ja Davinci Resolve. Todellisia ammattilaissoftia. Tai ilmainen Kdenlive jokapäiväiseen pikamuokkaukseen.

  Musiikkipuolella toimii Ardour ja LMMS. Natiivi Cockos Reaper on myös tekeillä mutta toimii jo nyt mutkattomasti WINE:n kautta.

  Windows ei ole enää Snowdenin muistionkaan tiimoilta tätä päivää.
  On se kumma kun sitä Linuxia pitää tuputtaa joka paikassa.
  Tuputtaa... -On vain hyvä että todellisesti vapaita vaihtoehtoja tuodaan esille alati tilaisuuden tullen. Kaikilla "tahoilla" ei ole rajatonta markkinointikoneistoa takanaan. Linux myy itse itsensä laadukkaan kokemuksen kautta kunhan vain nuo Windowsiin jämähtäneet saadaan antamaan sille mahdollisuus.

  20.3.2017 23:58 #5

 • jartar

  Originally posted by guy_fawkes:
  Tuputtaa... -On vain hyvä että todellisesti vapaita vaihtoehtoja tuodaan esille alati tilaisuuden tullen. Kaikilla "tahoilla" ei ole rajatonta markkinointikoneistoa takanaan. Linux myy itse itsensä laadukkaan kokemuksen kautta kunhan vain nuo Windowsiin jämähtäneet saadaan antamaan sille mahdollisuus.

  20 vuotta sitten kaverit puhui, miten Linux on tulevaisuutta ja räjäyttää pankin koti tietokoneiden käyttiksenä. Vuonna 2017 ollaan edelleen marginaalissa riippumatta siitä miten paljon mokia tai miten huonoja käyttiksiä MS tekee. Epäilyttää, että vaikka Linuxille annettaisiin kysymys missä lukee, "Tuleeko sinusta suosittu käyttis vai ei?", niin siihenkin vastattaisiin väärin...

  Päivityksien estäminen uusilla prossuilla kymppiä lukuunottamatta on törkeää. Ei sitä millään voi puolustella. Linuxia ei tuokaan törttöily kuitenkaan suosta saa pois...

  Asus P8P67, i5 2500-K @ 3,6Ghz, Scythe Ninja 3, GTX 660 DirectCu II, Fractal Design R3, Seasonic S12 II-520W, PNY SSD, Eizo FORIS FS2331, 12Gb DDR3 1600Mhz@1.65V, Logitech G105 keyboard + g500 mouse.

  21.3.2017 00:39 #6

 • Sibbe79

  Originally posted by Vilperi13: Originally posted by ricky_rapper: Tai sitten voi asentaa ilmaisen ja avoimen Ubuntu Linux käyttöjärjestelmän joka modernina käyttöjärjestelmänä tukee näitä suorittimia sekä käytännössä kaikkia tunnettuja laitteita suoraan. Ei ole mitään syytä alistua Microsoftin desanttimaisille käytännöille.

  Pelaamisen suhteen levitetään usein Linuxin kohdalla disinformaatiota; Steam on saatavilla ja nykyään jo 7 / 10 pelistä on saatavilla verrattuna Windowsiin. Applehan ei ole 60 fps rajoitteineen ja muutenkin vajavaisine rautoineen todellinen vaihtoehto enää nykyään pelaajalle.

  Mm. Valve (Steam, Half-Life) panostaa nyt juurikin Linuxiin. Hiljan uutisoitiin kuinka palkkasivat lisää ajurikehittäjiä pingviiniosastoonsa (mm. Keith Packard!).

  Entä video-editointi? Linuxille löytyy mm. Lightworks ja Davinci Resolve. Todellisia ammattilaissoftia. Tai ilmainen Kdenlive jokapäiväiseen pikamuokkaukseen.

  Musiikkipuolella toimii Ardour ja LMMS. Natiivi Cockos Reaper on myös tekeillä mutta toimii jo nyt mutkattomasti WINE:n kautta.

  Windows ei ole enää Snowdenin muistionkaan tiimoilta tätä päivää.
  On se kumma kun sitä Linuxia pitää tuputtaa joka paikassa.
  Ihan asiallinen kommentti siitä, että vaihtoehtoja on olemassa. Itse olen Xubuntua käyttänyt Windowsin rinnalla, ja on varsin loistava käyttis.

  22.3.2017 15:46 #7

 • jartar

  Originally posted by Sibbe79:
  Ihan asiallinen kommentti siitä, että vaihtoehtoja on olemassa. Itse olen Xubuntua käyttänyt Windowsin rinnalla, ja on varsin loistava käyttis.

  Jos se on loistava käyttis niin mikset ole siirtynyt pelkästään sen käyttämiseen?

  Asus P8P67, i5 2500-K @ 3,6Ghz, Scythe Ninja 3, GTX 660 DirectCu II, Fractal Design R3, Seasonic S12 II-520W, PNY SSD, Eizo FORIS FS2331, 12Gb DDR3 1600Mhz@1.65V, Logitech G105 keyboard + g500 mouse.

  22.3.2017 16:11 #8

 • Yqxawelc

  Originally posted by Sibbe79: Originally posted by Vilperi13: Originally posted by ricky_rapper: Tai sitten voi asentaa ilmaisen ja avoimen Ubuntu Linux käyttöjärjestelmän joka modernina käyttöjärjestelmänä tukee näitä suorittimia sekä käytännössä kaikkia tunnettuja laitteita suoraan. Ei ole mitään syytä alistua Microsoftin desanttimaisille käytännöille.

  Pelaamisen suhteen levitetään usein Linuxin kohdalla disinformaatiota; Steam on saatavilla ja nykyään jo 7 / 10 pelistä on saatavilla verrattuna Windowsiin. Applehan ei ole 60 fps rajoitteineen ja muutenkin vajavaisine rautoineen todellinen vaihtoehto enää nykyään pelaajalle.

  Mm. Valve (Steam, Half-Life) panostaa nyt juurikin Linuxiin. Hiljan uutisoitiin kuinka palkkasivat lisää ajurikehittäjiä pingviiniosastoonsa (mm. Keith Packard!).

  Entä video-editointi? Linuxille löytyy mm. Lightworks ja Davinci Resolve. Todellisia ammattilaissoftia. Tai ilmainen Kdenlive jokapäiväiseen pikamuokkaukseen.

  Musiikkipuolella toimii Ardour ja LMMS. Natiivi Cockos Reaper on myös tekeillä mutta toimii jo nyt mutkattomasti WINE:n kautta.

  Windows ei ole enää Snowdenin muistionkaan tiimoilta tätä päivää.
  On se kumma kun sitä Linuxia pitää tuputtaa joka paikassa.
  Ihan asiallinen kommentti siitä, että vaihtoehtoja on olemassa. Itse olen Xubuntua käyttänyt Windowsin rinnalla, ja on varsin loistava käyttis.

  13.4.2017 10:42 #9

© 2018 AfterDawn Oy