AMD:n julkaisi vihdoin Opteroneille seuraajan – EPYC-palvelinsuorittimet

AMD:n julkaisi vihdoin Opteroneille seuraajan – EPYC-palvelinsuorittimet
AMD on jo pitemmän aikaa lupaillut palaavansa palvelinmarkkinoille, joista se aikanaan hävisi Bulldozer-arkkitehtuurin Opteron-suorittimien jäätyä pahasti Intelin jalkoihin. Uudet Zen-arkkitehtuurin EPYC-palvelinsuorittimet tulevat vihdoin kilpailemaan Xeon-suoritinten kanssa datakeskusmarkkinoista.





EPYC-nimellä kulkevat suorittimet käyttävät AMD:n Naples-koodinimellä kulkevia Ryzen-piirejä, joissa on maksimissaan 32 ydintä. Käytännössä piirikokonaisuus koostuu kahdesta Infinity Fabric -liitännällä yhteenkudotusta 16-ytimisestä yksiköstä, jotka ovat vuorostaan neljän ytimen ryppäissä. Suorittimen sisäinen Infinity Fabric -liitäntä auttaa AMD:tä skaalaamaan suorittimien määrää helposti ja pitää näin ollen myös skaalauskustannukset ja valmistuspuolen saantoprosentit kohtuullisina. Infinity Fabricia käytetään myös 2-kantaisella alustalla suoritinten väliseen kommunikointiin.


AMD vertasi yhtä 32-ytimistä EPYC-suoritinta kaksikantaiseen E5-2650-alustaan. Yhdellä E5-2650:llä on hintaa n. 1150€.


Siinä missä AMD:n tuleva HEDT-alusta käyttää nelikanavaista muistiohjainta, EPYC tuplaa tämän peräti 8-kanavaiseksi, ja 2P-palvelinalustassa tuettuna on maksimissaan 32 DIMM-kampaa 16 muistikanavalle kokonaisuudessaan 4 teratavun muistikapasiteetilla. 2P-kokoonpanoon mahtuu myös 128 PCI-e-kaistaa. Tarkempia julkaisutietoja ei vielä annettu.



Kirjoittaja: Panu Roivas @ 17. toukokuuta, 2017 16:03
Tägit
Xeon AMD Opteron Naples AMD EPYC palvelinsuoritin
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud