Tivi: Suomalaisyhtiö lupasi mullistaa tietokoneet – Hakeutui nyt konkurssiin

Tivi: Suomalaisyhtiö lupasi mullistaa tietokoneet – Hakeutui nyt konkurssiin
Suomalainen tietotekniikka-alan kasvuyritys Solu Machines Oy on hakeutunut konkurssiin maksukyvyttömyyden takia, uutisoi Tivi. Vielä pari vuotta sitten yhtiö uhkui sisukkaasti mullistavansa PC-markkinat, mutta tulokset jäivät lopulta kovin ohuiksi.

Solu kehitti uudenlaista tietokonetta, joka toimisi suoratoistopalveluista tutulla kuukausimaksuperiaatteella. Solu-tietokone oli käytännössä Apple TV -medialaitetta muistuttava pienilaatikko, jonka päälle oli kiinnitetty pieni kosketusnäyttö, joka toimi tarvittaessa myös tietokoneen hallintalaitteena (aivan kuin kannettavista tietokoneista tuttuna kosketuslevynä).




Laitteesta löytyi yhtiön itse kehittämä SoluOS-käyttöjärjestelmä. Tietokoneen koon takia se ei kyennyt raskaisiin operaatioihin, mutta kehittyneiden pilvipalveluiden ansiosta sillä oli mahdollisuus kehittyä toiminnallisesti hyvin kyvykkääksi. Solu toimisi siis monella tapaa Google Chrome OS -tietokoneiden tapaan.

Joukkorahoituskampanjoiden kautta maailmalle ponnahtanut Solu keräsi asiakkailta ennakkotilauksina yli 400 000 euroa. Varsinaista pääomaa Solu keräsi sijoittajilta 1,3 miljoonan dollarin edestä.



Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 20. syyskuuta, 2017 16:05
Tägit
SoluOS
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud