Intel lupaa – Korjaus lähes kaikille alle viisi vuotta vanhoille prosessoreille tulossa

Intel lupaa – Korjaus lähes kaikille alle viisi vuotta vanhoille prosessoreille tulossa
Intel lupaa tarjota ensi viikon loppuun mennessä korjauksen lähes kaikkiin prosessoreihin Googlen Project Zeron löytämiin kahteen haavoittuvuuteen. Tietoturva-aukkojen kautta hyökkääjät voivat esimerkiksi kaapata pilvipalveluntarjoajien järjestelmistä asiakkaiden tietoja, kuten salasanoja ja salausavaimia.

Haavoittuvuuden liittyvät nykyaikaisissa suorittimissa käytettävään speculative execution -tekniikkaan, jonka tarkoituksena on parantaa piirien suorituskykyä. Tästä syystä haavoittuvuuksien korjaus voi heikentää paljonkin tietokoneiden suorituskykyä. Meltdowniksi kutsuttu haavoittuvuus on yksinkertaisempi korjata kuin toinen havaittu tietoturva-aukko, Spectre.




Intelin mukaan se tarjoaa jo nyt suurimmalle osalle viimeisen viiden vuoden aikana julkaistuille prosessoreille korjauksen. Ensi viikon lopulla korjauspäivitys on tarjolla yli 90 prosentille alle viisi vuotta vanhoille Intel-prosessoreille. Korjauspäivitykset tulevat jakeluun käyttöjärjestelmäkehittäjien ja järjestelmävalmistajien kautta.

Haavoittuvuudet koskettavat Intelin lisäksi myös AMD:n ja ARM:n suorittimia.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 5. tammikuuta, 2018 16:13
Tägit
Intel Core i9 Intel Core M Intel Core i7 Intel Core i5 Intel Core i3 Meltdown Spectre Intel
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud