HP selvitti WebOS:n tulevaisuutta

HP selvitti WebOS:n tulevaisuutta
HP:n toimitusjohtaja Leo Apotheker selitti HP Summit 2011 -tapahtumassa hieman tarkemmin yhtiön suunnitelmia tuoda WebOS-käyttöjärjestelmä 100 miljoonaan PC-koneeseen. Samassa yhteydessä kävi ilmi myös osana WebOS-strategiaa toimivan TouchPad-tabletin virallisen myynnin alkamispäivä.

"TouchPad tulee kauppoihin kesäkuussa ja sen jälkeen tulossa on useita WebOS-järjestelmää tukevia tuotteita" kertoi Apotherer Precentral-sivuston mukaan.




Apotheker paljasti samassa yhteydessä, että tietokoneisiin tuotava WebOS ei tule olemaan vaihtoehtoinen käyttöjärjestelmä Windowsille, vaan WebOS tulee toimimaan Windowsin sisällä ja sitä on tarkoitus käyttää ainakin aluksi nettiselaimen välityksellä.

Pilvipalvelut ovat suuri osa HP:n TouchPad-tabletin käyttökokemusta ja tietokoneilla käytettävä WebOS:n versio vaikuttaisi pyörivän suurelta osin itsekkin pilvessä muistuttaen esimerkiksi Jolicloud-käyttöjärjestelmää. Pilvi-integroinnista huolimatta Precentralin mukaan Apotheker lupaa selaimessa pyörivän WebOS:n toimivan saumattomassa yhteistyössä Windowsin kanssa.

Kirjoittaja: Teemu Laitila @ 15. maaliskuuta, 2011 18:43
Tägit
Hewlett-Packard webOS TouchPad
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 5 kommenttia
  • ArttuH5N1

    Jolicloudin nimi on muuten nykyään Joli OS :)

    Ja tuli myös Joli tuosta WebOS:n kuvauksesta mieleen. Saa nähdä miten sitten toteutettu. Jos edes puoliksi yhtä hyvin, niin mahdollisuuksia on.

    Tässä itsekin Jolilla surffaan :)

    15.3.2011 19:42 #1

  • Tnoi

    "Pilvi-integroinnista huolimatta Precentralin mukaan Apotheker lupaa selaimessa pyörivän WebOS:n toimivan saumattomassa yhteistyössä Windowsin kanssa. "

    On aika nähty nämä HP:n "toimivat" Windows sovellukset. No nykyisestä ei ole kuin suunta ylöspäin.

    15.3.2011 20:18 #2

  • roponen

    Tuota Palmin luomaa käyttöjärjestelmää on kyllä useilta osin kiitelty ja joidenkin toimesta jopa julistettu näiden aikojen parhaaksi mobiilikäyttikseksi. Nyt se on yhdistetty maailman suurimman PC-valmistajan kattaviin myyntikanaviin ja valtaviin resursseihin joten tässä on yksi tuote jota kannattaa seurata vähintään sivusilmällä.

    Kun iOS laahaa tällä hetkellä hiukan vanhahtavana ja rajoittuneena, Google ei tunnu saavan pakettiaan täysin kasaan Androidin kanssa sitten millään ja Symbianista massamuutto on aluillaan, tässä on hyvät saumat pienien pelureiden tulla ja kahmaista kohtuullisia markkinaosuuksia.

    WebOS PC:ssä... Siihen suhtaudun kyllä toiveikkaan skeptisesti.

    16.3.2011 04:13 #3

  • squi

    Originally posted by ArttuH5N1: Jolicloudin nimi on muuten nykyään Joli OS :)

    Ja tuli myös Joli tuosta WebOS:n kuvauksesta mieleen. Saa nähdä miten sitten toteutettu. Jos edes puoliksi yhtä hyvin, niin mahdollisuuksia on.

    Tässä itsekin Jolilla surffaan :)
    Joli OS on nykyään se koneelle asennettava versio ja selaimella toimivaa kutsutaan edelleen Jolicloud-nimellä.

    16.3.2011 09:04 #4

  • ArttuH5N1

    Originally posted by squi: Joli OS on nykyään se koneelle asennettava versio ja selaimella toimivaa kutsutaan edelleen Jolicloud-nimellä. Joo, näinhän se näköjään on :)

    16.3.2011 12:43 #5

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud