Intel tarjoaa lisänopeutta prosessoriin ohjelmistopäivityksellä

Intel tarjoaa lisänopeutta prosessoriin ohjelmistopäivityksellä
Intel tarjoaa taas asiakkailleen mahdollisuuden päivittää tiettyjen prosessorimalliensa ominaisuuksia pelkän ohjelmistopäivityksen avulla. Päivitysmahdollisuus on tarjolla kolmeen halvemman hintaluokan prosessorimalliin. Prosessorin ominaisuuksien parantelu ohjelmistopäivityksellä ei ole Intelille uusi idea, vaan päivitysmahdollisuutta tarjottiin ensimmäisen kerran jo vuosi sitten.

Viime syksynä Pentium G6951 -prosessoriin sai 50 dollarin hintaan Hyper-Threading-ominaisuuden sekä megatavun lisää L3-välimuistia. Intel ei ole vielä julkaissut pian saataville tulevien päivitysten hintoja eikä tarkkoja ominaisuuksia, mutta luvassa on korkeampia kellotaajuuksia ja yhden mallin osalta myös isompi välimuisti.

Päivitysmahdollisuus koskee Core i3-2312M, Core i3-2102 ja Pentium G622-malleja. Intelin mukaan päivitys kasvattaa prosessoreiden suorituskykyä 10 - 23 prosentin verran. Päivityksen hinta ei ole tiedossa, mutta se asettunee samalle 50 dollarin tasolle kuin aiempi päivitys.




Vajaan parinkymmenen prosentin teholisäystä ei voi varsinaisesti pitää suurena saavutuksena oletetulla 50 dollarin lisähinnalla. Päivitettävät prosessorit ovat jo hintansa puolesta halvemmassa luokassa ja 50 dollarin lisähinta nostaa prosessorin hinnan korkeaksi suhteessa saavutettuun suorituskykyyn. Sama raha on kannattavampaa sijoittaa jo valmiiksi tehokkaampaan prosessorimalliin.



Kirjoittaja: Teemu Laitila @ 15. elokuuta, 2011 11:49
Tägit
Intel Intel Core i3
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • JamPS

    Hah, pyytää nyt maksua päivityksistä. Reilu peli.

    20.8.2011 02:14 #1

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud