Nvidia nopeuttaa kosketusnäyttöjen toimintaa DirectTouchilla

Nvidia nopeuttaa kosketusnäyttöjen toimintaa DirectTouchilla
Grafiikkayhtiö Nvidia on esitellyt uudenlaista DirectTouch-teknologiaa, jonka avulla tablettien ja älypuhelimien kosketusnäyttöjen reagointiaikaa saadaan pudotettua reippaasti.

DirectTouchissa kosketusnäytön antamat käskyt siirretään erilliseltä ohjaimelta Tegra 3 -alustan "ninja-ytimen" prosessoitavaksi. Tegra 3:ssa on neljä varsinaista suoritin ydintä, joiden lisäksi yhtiö on lisännyt siihen viidennen ytimen, jonka tehtävänä on suorittaa keveitä laskentataakkoja.




Teknologian avulla saadaan aiempaa sulavampi käyttökokemus, sillä signaalien prosessointi sujuu ninja-ytimellä kuusinkertaisella nopeudella. Yrityksenä on eliminoida ajoittaiset ongelmatilanteet, joissa kosketuksen ja näytön reagoinnissa on selvä viive. Samalla erillinen ohjainpiiri voidaan jättää kokonaan pois, jolloin tabletin tehonkulutus pienenee ja laitteiden valmistus tulee edullisemmaksi.

Tällä hetkellä Tegra 3:een perustuvia tabletteja on tulossa ainakin Asukselta (TF201, TF700T ja MeMo 370T). Myöhemmin ilmestynee muitakin Tegra 3 -tabletteja ja -älypuhelimia.



Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 10. tammikuuta, 2012 16:39
Tägit
NVIDIA Tegra 3
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud