Nvidia ja AMD kärsivät kovalevyteollisuuden ongelmista

Nvidia ja AMD kärsivät kovalevyteollisuuden ongelmista
Sekä Nvidia että AMD ovat yhdessä valitelleet sitä, että Thaimaan tulvien aiheuttamat ongelmat kovalevytuotannossa heijastuvat heidän grafiikkaprosessoreiden kysyntään.

Aluksi hieman epäilyttävältä vaikuttava yhteys johtuu siitä, että kovalevyteollisuuden yskiminen on hiljentänyt koko tietokonekauppaa maailmanlaajuisesti. Senpä takia vaikutukset näkyvät muidenkin PC-komponenttien kysynnässä.AMD kuvaili tilannetta siten, että kovalevyt aiheuttavat pientä painetta heidän myyntiinsä. Nvidian mukaan puutos kovalevyistä aiheutti yhdessä Tegra 2:n hiljentyneen kysynnän kanssa noin 116 miljoonan dollarin laskun liikevaihdossa. Joulukuussa Intel tiedotti laskevansa liikevaihto-odotustaansa vuoden 2011 neljänneksen osalta miljardilla dollarilla aiemmasta. Kovalevytuotannon hiipumisella on ollut täten raju vaikutus koko alaan.

Maailman suurimpiin kovalevyvalmistajiin kuuluva Western Digital kertoi, että se odottaa oman tuotannon normalisoituvan tämän vuoden syyskuuhun mennessä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 25. tammikuuta, 2012 12:55
Tägit
AMD kovalevy NVIDIA Intel Western Digital thaimaa
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud