Blizzard pahoittelee Diablo III:n palvelinongelmia

Blizzard pahoittelee Diablo III:n palvelinongelmia
Blizzard pahoittelee Diablo III:n julkaisun yhteydessä ilmenneitä palvelinongelmia, joiden vuoksi moni pelaaja kohtasi vain virheilmoituksen Error 37 pyrkiessään pelaamaan ensimmäisten tuntien aikana palvelinten aukeamisen jälkeen.

Pelin virallisilla foorumeilla julkaistun viestin mukaan palvelimia vaivasivat julkaisun jälkeen tekniset ongelmat, joiden vuoksi sisäänkirjautuminen oli hankalaa tai mahdotonta pitkään. Samat ongelmat ilmaantuivat uudestaan myöhemmin seuraavan päivän iltana. Blizzardin mukaan arviot julkaisun tuottamasta kuormituksesta oli tehty yläkanttiin, mutta silti palvelinkapasiteettia ei ollut riittävästi.Vaikka palvelinten toiminta on jo vakaampaa, Blizzardin mukaan niiden toiminnan tarkkailua jatketaan koko ajan ja lisäoptimointien tekemiseksi palvelimia tullaan käyttämään alhaalla lähitulevaisuudessa. Blizzardin toteuttama vaatimus pakollisesta nettiyhteydestä on saanut osakseen paljon kritiikkiä, sillä toimimattomat palvelimet estävät myös yksinpelin pelaamisen.

Palvelinten ylikuormituksen lisäksi monilla käyttäjillä on ollut ongelmia pelin saavutusten rekisteröitymisen kanssa. Foorumiviestissä mainitaan myös tavaroiden myymiseen tarkoitetun Auction House -toiminnon julkaisun viivästymisestä siihen saakka, kunnes kaikkien järjestelmien voidaan taata toimivan vakaasti. Alunperin Auction House oli määrä avata 22. toukokuuta.

Kirjoittaja: Teemu Laitila @ 17. toukokuuta, 2012 12:14
Tägit
Activision Blizzard Diablo 3 Error 37
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 10 kommenttia
 • johtaja59

  Quote:arviot julkaisun tuottamasta kuormituksesta oli tehty yläkanttiin, mutta silti palvelinkapasiteettia ei ollut riittävästi.
  Eikös arviot ole tehty silloin alakanttiin, jos kapasiteettia ei ollut riittävästi.

  17.5.2012 12:47 #1

 • Valryon

  Diablo 3:n auction house toimii pelin sisäisellä rahalla, mut currency eli oikean valuutan kaupasta pelin sisällä on maininta sen aukeamisesta 24.5 paikkeilla. Huutokaupassa on tarjolla todella paljon tavaraa, joten suodattimia pitää todella käyttää.
  Loggaamaan peliin pääsee aika hyvin, tosin riippuu hieman kellonajasta, mut ei näytä olevan enää loggausongelmia paljoakaan, ja vain kerran olen lentänyt ulos, joten kop-kop, mielestäni hyvin toimii valtavan suosituksi mmorpg peliksi!
  Kuulemma jo 2 miljoonaa ostettu...

  Solaria
  Demon hunter

  17.5.2012 17:57 #2

 • Valryon

  Diablo 3:n auction house toimii pelin sisäisellä rahalla, mut currency eli oikean valuutan kaupasta pelin sisällä on maininta sen aukeamisesta 24.5 paikkeilla. Huutokaupassa on tarjolla todella paljon tavaraa, joten suodattimia pitää todella käyttää.
  Loggaamaan peliin pääsee aika hyvin, tosin riippuu hieman kellonajasta, mut ei näytä olevan enää loggausongelmia paljoakaan, ja vain kerran olen lentänyt ulos, joten kop-kop, mielestäni hyvin toimii valtavan suosituksi mmorpg peliksi!
  Kuulemma jo 2 miljoonaa ostettu...

  Solaria
  Demon hunter

  17.5.2012 18:01 #3

 • KalikoJak

  2 miljoonaa? Luulen että on aika alakanttiin menevä arvaus.

  M4A87TD/USB3, Phenom II X4 B55 @3,8 Ghz, Corator DS, HD 5770, 8GB 1333 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, OPTI DL DVDRW, NZXT Hades, 24 Full HD.

  17.5.2012 23:40 #4

 • diablosucks

  Diablo 3:n Single Playerin vaatimus jatkuvasta internet-yhteydestä on uskomatonta paskaa. Peli itsessään on ihan semi-ok naksuttelu mutta yhteysongelmat raivostuttavat aivan suunnattomasti ja pelistä ei voi nauttia. Servereitä käytetään alhaalla 10 sekunnin ennakkovaroituksella, joka tulee kaiken lisäksi sen jälkeen kun peli jo lopettaa vastaamasta komentoihin. Muissa peleissä normaalisti toimiva nettiyhteys katkoo Diablo 3:ssa jatkuvasti. En voi suositella tämän pelin ostamista kenellekään.

  Tämäkö on pelaamisen tulevaisuus?

  19.5.2012 13:02 #5

 • Valryon

  Kyl joo Blizzun palvelimet käy punaisena, oletin ettei palvelut ole edes näin hyvin ylhäällä...tosiasia on jot näissä massiivisisa online roolipeleissä pelaaminen on riskialtista yhteyksien osalta...toki jokaisen oma valinta, silti jos palvelu ei pelaa, pelaajat kaikkoaa!

  Miettikääs muuten kuinka palon Blizzu saa vuodessa tuloja, kun pelaajia on wovissa 10 milj., jokainen maksaa sen reilun 10e, joka kuukausi...lisäksi peliostot esim 2++ milj. Diablon 3, tuleva Pandaria lisäosa wowiin, Starcraft jne.
  On niillä ainakin hilloa, jolla ostaa palvelimia, ylläpitoa, jäähdytystä, nettiyhteyksiä etc

  Solaria

  20.5.2012 17:22 #6

 • pelce

  Itse antaisin pelille pelkän alkukokemuksen johdosta 1/10 pistettä.

  Aivan uskomatonta miten Guest Passin haltijalle pelin lataaminenkin oli tehty hankalaksi. Lopulta kun pelin sai ladattua (15.1 gb ja tuli onneksi n. 7mb/s) ja asennettua, ei pelaamaan päässyt. Blizzardin foorumeilta löytyi tähän vastaus, serveri oli oletuksena usa vaikka olisi pitänyt olla eu.

  Kun vihdoin pääsi tästä eteenpäin, ei suostunut silti yhdistämään vaan piti käynnistää kone uudelleen. Muistaakseni kolmen eri errorin jälkeen yhdisti yksinpeliin ja näyttö oli harmaana.
  Tämä ongelma ei ollut Blizzardin vaan ATI:n näytönohjain ajureiden ja ongelmaan tuli aika nopeasti hotfixi. Hotfixin asentamalla sama ongelma oli edelleen olemassa. Taas Blizzardin foorumeita selaamalla löytyi tähänkin onneksi vastaus. Aiemman ajurin ohjain piti poistaa kokonaan, poistamalla laitehallinnasta koko näytönohjain + samalla ajuri. Tämän jälkeen buutti, ohjaimen asennus ja buutti ja ei pääse peliin. Serveri taas usa -> eu ja sitten vielä yhden errorin saattelemana pelaamaan.

  Tämän alkusäädön jälkeen toimii moitteettomasti ja peli on ihan ok perus diablo-klikkailua, mutta vaatipahan taas sellaista säätöä että sai purra huulen verille.

  Sitä miettii että ostaako koko version vai tekeekö jotain muuta.

  20.5.2012 20:30 #7

 • diablosucks

  Originally posted by Valryon:
  On niillä ainakin hilloa, jolla ostaa palvelimia, ylläpitoa, jäähdytystä, nettiyhteyksiä etc
  Ironista kun tälläkin hetkellä palvelimet ovat alhaalla.

  20.5.2012 20:31 #8

 • ArtturiDB

  Hei , syy on tässä diabloja on ostettu ekalla viikolla 6.3 miljoona kappaletta! Ja palvelimia on 3 kappaletta Aasia/ EU / USA Joten kun jakaa 6.3 miljoonaa Kolmelle palvelimelle vastaus on 2.1 Miljoonaa PER! Palvelin ... Blizzardi pahoittelee näitä ongelmia , mutta ei se ole niin yksinkertasta ostaa se hemmetin palvelin ja pistää uus serveri pyörimää! Jotenka jokainen voi miettiä itteksee kaivaako ne suunnittelijat napaansa vai tekee töitä!

  30.5.2012 20:32 #9

 • diablosucks

  Originally posted by ArtturiDB: Hei , syy on tässä diabloja on ostettu ekalla viikolla 6.3 miljoona kappaletta! Ja palvelimia on 3 kappaletta Aasia/ EU / USA Joten kun jakaa 6.3 miljoonaa Kolmelle palvelimelle vastaus on 2.1 Miljoonaa PER! Palvelin ... Blizzardi pahoittelee näitä ongelmia , mutta ei se ole niin yksinkertasta ostaa se hemmetin palvelin ja pistää uus serveri pyörimää! Jotenka jokainen voi miettiä itteksee kaivaako ne suunnittelijat napaansa vai tekee töitä! Kyllä se oikeastaan on aika yksinkertaista. Ei siihen kahta viikkoa mene. Lisäksi epäilen todellakin vahvasti että 6,3 miljoonaa pelaajaa pyöritetään 3 palvelimella :D Kyllä siellä on pilvipalvelut ja palvelinklusterit jokaiselle alueelle erikseen. Blizzard ei ole tässä hommassa eilisen teeren poika ja näin paskasti toimitettu palvelu on kyllä todella, todella ala-arvoista.

  Näistä ongelmista valittaminen voidaan tuomita first world problemiksi, mutta olen maksanut pelistä yli 40e. Olettaisin että voin pelata sitä joka ilta kun huvittaa, mutta tälläkään viikolla en ole pystynyt pelaamaan kuin 15 minuuttia, koska en joko pääse kirjautumaan, tai kirjautumisen jälkeen en pääse peliin. En edes single player peliin.

  Jos homma ei ala viikon parin kuluessa toimimaan, aion vaatia rahojani takaisin.

  1.6.2012 17:03 #10

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud