Western Digitalin viiden teratavun kiintolevyt myyntiin vasta vuoden päästä

Western Digitalin viiden teratavun kiintolevyt myyntiin vasta vuoden päästä
Perinteisten kiintolevyjen kapasiteetit kehittyvät tällä hetkellä hitaasti. Ensimmäiset neljä teratavun levyt saapuivat markkinoille vuosi takaperin ja ainakin Western Digital aikoo julkaista viiden teratavun levyt vasta vuoden 2013 loppupuolella.

Tieto perustuu yhtiön vuotaneisiin tulevaisuudensuunnitelmiin, joissa WD Green 4 TB – ja WD Red 4 TB -mallien kerrotaan saapuvan myyntiin ensi vuoden kolmannella neljänneksellä. WD Green 5 TB tulee kauppoihin kuitenkin vasta vuoden viimeisen neljänneksen aikana.Molemmissa asemissa käytetään 5400 – 5900 RPM pyörimisnopeutta ja ne on optimoitu enemmän vähävirtaista toimintaa ja RAID 0 -käyttöä ajatellen kuin maksiminopeuksia varten. SSD-asemien myötä mekaaniset kiintolevyt ovat joutuneet varastolevyjen rooliin, jossa toimintavarmuus ja suuri kapasiteetti on huippunopeuksia tärkeämpää.

Kiintolevymarkkinoiden hidas kehitys ei ole erityinen yllätys, sillä Western Digital ja Seagate pitävät hallussaan suurinta osaa markkinoista, eikä valmistajille ole kiirettä uutuuksien kehittämiselle. Lisäksi Western Digital kärsi viime vuonna Thaimaan massiivisista tulvista, jotka upottivat yhtiön tehtaita ja sen alihankkijoiden komponenttituotantoa.

Kirjoittaja: Teemu Laitila @ 4. joulukuuta, 2012 19:17
Tägit
Western Digital
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • hannibal_pjv

  Onko tietoa plattereiden määristä? Mitä vähemmän sen parempi...

  4.12.2012 22:32 #1

 • squi

  Ikävä kyllä plattereiden määrästä ei ole tietoa.

  5.12.2012 12:00 #2

 • SuomiP

  No 1tb platterit on tällä hetkellä kaupallisista isoimmat että eiköhän niitä ole siinä 5 kappaletta

  5.12.2012 13:34 #3

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud