Tom's Hardware uudistuu - Testaa ja kerro mielipiteesi!

Tom's Hardware uudistuu - Testaa ja kerro mielipiteesi!
Julkistimme suomenkielisen Tom's Hardwaren vuoden 2010 elokuussa. Silloin ideana oli tuoda Tom's Hardware sekä sisällöltään että ulkoasultaan pitkälti ulkomaisia sisarjulkaisujaan vastaavalla otteella Suomeen.

Parin vuoden aikana olemme oppineet enemmän ja enemmän siitä, mikä sisältö Suomessa "toimii" ja mikä ei. Samalla myös THG:n lievästi sanottuna karuhko ulkoasu on ollut yksi murheenkryyneistämme.




Nyt olemme uusineet sivuston ulkoasua varsin radikaalisti ja toivommekin käyttäjiltämme palautetta uudesta, tulevasta ulkoasusta. Uuden ulkoasun beta-versio löytyy täältä:

http://www.v5.hardware.fi/


Toivomme ideoita siitä, mitä ulkoasulle pitäisi vielä ennen virallista julkistusta tehdä -- sekä tietysti raportteja mahdollisista bugeista ja virheistä.

Mobiililaitteiden tuki ns. responsive designin muodossa on tulossa vielä ennen palvelun ottamista tuotantokäyttöön. Lisäksi myös sivujen rendautumisaikaa tullaan vielä viilaamaan lähemmäs "kahden sekunnin sääntöä" ennen palvelun valmistumista.

Toivomme palautetta joko suoraan uutiskommenteissa tai palautekaavakkeemme kautta.

-Petteri Pyyny
AfterDawn Oy


Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 26. joulukuuta, 2012 15:57
Tägit
AfterDawn Tom's Hardware
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 43 kommenttia
  • Aapeli94

    "LISÄÄ UUTISOTSIKOITA" -osion otsikoita voisi laittaa vähän pienemmälle, nykyisellään pistää silmään.

    Muuten oikeiken freshin oloinen ratkaisu!

    26.12.2012 16:38 #1

  • dRD

    Originally posted by Aapeli94: "LISÄÄ UUTISOTSIKOITA" -osion otsikoita voisi laittaa vähän pienemmälle, nykyisellään pistää silmään. Okei, pistetään mieleen. Oisko tuossakin osiossa isompien uutiskuvien käyttö perusteltua, kuten tossa yläosassa on tehty?

    Quote:Muuten oikeiken freshin oloinen ratkaisu! Thanks. Mites yksittäisen uutisen näkymä, sehän se normikäytössä tulee olemaan se eniten ladattu sivu, eikä niinkään etusivu. Oisko parannusehdotuksia?

    Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
    Webmaster
    http://AfterDawn.com/

    26.12.2012 16:50 #2

  • Flobat

    Vanha "karu" on selkeä ja toimiva. Pitäkää se.
    Beta sivusto näyttää baarin vessalta uudenvuoden jälkeen.

    26.12.2012 17:13 #3

  • Wintus

    Juu en tykkää minäkään tästä uudesta. Otsikoiden ja kuvien ei tarvii olla kissankokoisia jotta ne olis selkeitä. Miksi pitää korjata jotain mikä ei ole rikki?

    26.12.2012 17:34 #4

  • dRD

    Pariin mailitse tulleeseen palauteeseen liittyen vastaan tässä yleisesti:

    Kuten uutisessa sanoimmekin, sivujen responsive
    design on tuloillaan. Sivujen teko aloitettiin jo puolitoista vuotta
    sitten, ajalla jolloin viimeisen 10kk aikana trendiksi noussut media
    queryjen käyttö ei vielä luonnistunut kunnolla, joten responsiivisuus
    (eli mobiiliin, jne skaalautuvuus) on pitänyt tehdä ns. p**se edellä
    puuhun, eli jälkikäteen. Tulevissa projekteissa ideologiana on jatkossa
    mobile first, eli rakennetaan saitti ensin mobiiliksi ja siitä media
    queryilla laajennetaan sitä tableteille ja desktopille sopivaksi.

    Originally posted by Flobat: Vanha "karu" on selkeä ja toimiva. Pitäkää se.
    Beta sivusto näyttää baarin vessalta uudenvuoden jälkeen.
    Originally posted by Wintus: Juu en tykkää minäkään tästä uudesta. Otsikoiden ja kuvien ei tarvii olla kissankokoisia jotta ne olis selkeitä. Miksi pitää korjata jotain mikä ei ole rikki? Joskus sivuja täytyy uusia vain uusimisen riemusta, että ne eivät näyttäisi liian vanhanaikaisilta. Eri asia, jos saitti olisi jo saavuttanut megasuuren suosion, niin muutosten pitäisi olla selkeästi testatumpia. Koska THG on kuitenkin edelleen "pienen altavastaajan" asemassa Suomessa, noin parinkymmenentuhannen viikkokäyttäjän voimin, luonnollisesti pyrimme tekemään isompia irtiottoja ja testailemaan uusia ajatuksia täällä. AfterDawnin muuttaminen taas onkin enemmän kieli keskellä suuta -projektia, koska saitti on jo valmiiksi iso ja mokattu uudistus vie helposti luvut laskusuuntaan.

    Tulemme luonnollisestikin kuuntelemaan kehitysideoita, parannusehdotuksia, jne hyvin tarkalla korvalla jo nyt ja otamme ne huomioon ennen saitin lopullista launchia. Kaikkiahan ei voi miellyttää, mutta selkeiden parannusehdotusten kertominen jo tässä vaiheessa nostaa oman toiveesi läpipääsyä aika reilulla prosentilla :-)

    Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
    Webmaster
    http://AfterDawn.com/

    26.12.2012 17:42 #5

  • Qwasd

    Sivusto on käytännössä käyttökelvoton mobiili IE10:llä. Useat elementit menevät päällekkäin jne. (Lumia 920) En sitten tiedä johtuuko tuo selaimesta vai sivustosta.

    26.12.2012 18:07 #6

  • peex

    On tuo uus selkeempi.

    Tuo linkkipalkki kun lähtee rullaamaan sivun mukana alas niin siitä vois poistaa ne jostain ilmestyvät punaiset reunat.

    En tiiä tarviiko tuosta soneran mainoksesta erikseen edes mainita.. :)

    26.12.2012 18:39 #7

  • virtm-aq

    Originally posted by Qwasd: Sivusto on käytännössä käyttökelvoton mobiili IE10:llä. Useat elementit menevät päällekkäin jne. (Lumia 920) En sitten tiedä johtuuko tuo selaimesta vai sivustosta. Niin menee myös PC:n IE10:llä sivusto lukukelvottomaksi. Samoja virheitä näköjään kuin mobiilipuolellakin.

    26.12.2012 18:52 #8

  • ep_

    1. Näiden uutiskommenttien fonttikokoa voisi pienentää pari pikseliä.

    2. Pienenä viilauksena tänne (ja myös x2.fi:n puolelle): Kun tuon näytön ylälaitaan fixatun palkin sulkee ja kelaa tuota yläpalkkia (eli n. 20px) vaille ylös, jää tuohon ylös tyhmä suuri valkoinen alue. Korjautuisi tuo, jos palkki olisi tavallisesti tuolla ylhäällä (CSS position: relative;). Eli siis jos tuon yläpalkin sulkisi muuttuisi:
    position: fixed; --> position: relative; (tai absolute, mutta en osaa sanoa kumpi, kun en ole sivun html-/css-rakennetta tutkinut)
    (+ tietenkin muut samalla tarvittavat muutokset)

    3. Kun tuo punainen yläpalkki jää roikkumaan mukaan, niin jostain ilmestyy kummallisesti nuo jatkopalat tuonne sivuille.

    4. Pieni ärsyttävä juttu on tuossa oikealla palkissa olevat uudet uutisjutut tai tarkemmin niiden väriä vaihtavat tausta ja teksti. Ihan turhaa tuo värin vaihtuminen. Näyttää vain todella rumalta. Pelkkä alleviivautuminen ja tuo sivulle ilmestyvä palkki riittävät vallan mainiosti. Ylipäänsä täällä uudessa THG:ssä ja x2.fi:ssä nuo erilaiset onmouseover, onload jne. tehosteet ovat ehkä ampuneet hieman yli. Hienoja ne on joo, mutta ei kukaan jaksa montaa kertaa katsoa parin sekunnin mittaista tehostetta vain sen vuoksi, että siirtää kursorin jonkin elementin päälle.
    Originally posted by dRD: Joskus sivuja täytyy uusia vain uusimisen riemusta, että ne eivät näyttäisi liian vanhanaikaisilta.
    Joo totta, mutta ei kannata päivittää käytettävyyden kustannuksella.

    5. Etusivulla noiden uutisnostojen ja THG-artikkelien alla nuo muiden uutisten otsikot on kirjoiettu aivan liian suurella. Niiden fonttikokoa saa höylätä reilulla kädellä. Mikäli suuri fonttikoko on vain siitä syystä, että sivulle saadaan mittaa, niin laittakaa otsikon alle vaikka lyhyt 100 - 200 merkin mittainen leikkaus uutisen alusta. Jos suurista otsikoista ette halua luopua, niin jättäkää edes käyttäjille mahdollisuus käyttää pienempiä tekstejä tuossa (jokin mukava asetus-nappula).

    Näkyy tosiaaan, että tämä sivusto on pyritty tekemään tableteille ja työpöydille. Osin on onnistunut, mutta työpöytäkäyttäjän kannalta nämä suuret napit ovat ikäviä. Mutta ihan hieno sivusto kaikenkaikkiaan pienistä ongelmista huolimatta.

    26.12.2012 18:55 #9

  • yamaneko

    Ainkin Dolphinilla näyttää rosollilta, kaikki sekaisin.

    26.12.2012 19:00 #10

  • Sark47

    Nopeasti suhaisin jotain mikä näyttää mielestäni paremmalta ainakin työpöytäkoneella, tai ainakin ideat muutosten takana kerta minun toteutus ei ole niinkään laadukasta.

    http://i.imgur.com/AUhmE.jpg

    (en uskaltanut kuvana laittaa jos se ei tulekaan thumbnailina kerta kyseessä on kookas kuva)

    26.12.2012 19:24 #11

  • Miikkaa

    Originally posted by Aapeli94: "LISÄÄ UUTISOTSIKOITA" -osion otsikoita voisi laittaa vähän pienemmälle, nykyisellään pistää silmään.

    Muuten oikeiken freshin oloinen ratkaisu!
    Samaa mieltä. Ja ehkä nuista suosituimmista ohjelmista voisi olla tuossa sivussa vain ohjelman logo ja nimi. Nykyiset vie omasta mielestä vähän turhan paljon tilaa. Samoin nuita yläreunan 5 uusimman artikkelin kuvia vois myös mielestäni pienentää.

    26.12.2012 20:16 #12

  • dRD

    Originally posted by ep_: 1. Näiden uutiskommenttien fonttikokoa voisi pienentää pari pikseliä. Ai? Ehkä voitaisiin tutkia, voisko fonttikokoa suhteuttaa ppi -kokoon, niin että pienemmillä resoilla fontti olisi milleissä saman kokoinen kuin isommilla resoilla?

    Quote:2. Pienenä viilauksena tänne (ja myös x2.fi:n puolelle): Kun tuon näytön ylälaitaan fixatun palkin sulkee ja kelaa tuota yläpalkkia (eli n. 20px) vaille ylös, jää tuohon ylös tyhmä suuri valkoinen alue. Korjautuisi tuo, jos palkki olisi tavallisesti tuolla ylhäällä (CSS position: relative;). Eli siis jos tuon yläpalkin sulkisi muuttuisi:
    position: fixed; --> position: relative; (tai absolute, mutta en osaa sanoa kumpi, kun en ole sivun html-/css-rakennetta tutkinut)
    (+ tietenkin muut samalla tarvittavat muutokset)

    3. Kun tuo punainen yläpalkki jää roikkumaan mukaan, niin jostain ilmestyy kummallisesti nuo jatkopalat tuonne sivuille.
    Thanks, lisätään palautelistaan. Palkissa on pari itseänikin ärsyttävää featurea, pitää sekin viilata kuosiin tässä tulevina viikkoina ennen launchia.

    Quote:4. Pieni ärsyttävä juttu on tuossa oikealla palkissa olevat uudet uutisjutut tai tarkemmin niiden väriä vaihtavat tausta ja teksti. Ihan turhaa tuo värin vaihtuminen. Näyttää vain todella rumalta. Pelkkä alleviivautuminen ja tuo sivulle ilmestyvä palkki riittävät vallan mainiosti. Ylipäänsä täällä uudessa THG:ssä ja x2.fi:ssä nuo erilaiset onmouseover, onload jne. tehosteet ovat ehkä ampuneet hieman yli. Hienoja ne on joo, mutta ei kukaan jaksa montaa kertaa katsoa parin sekunnin mittaista tehostetta vain sen vuoksi, että siirtää kursorin jonkin elementin päälle. Joo, nuo tehosteet ovat tuossa sivupalkissa IMO turhia, häivytysten osalta. Pelkkä värinvaihto hoveroitaessa riittäisi.

    Quote:Originally posted by dRD: Joskus sivuja täytyy uusia vain uusimisen riemusta, että ne eivät näyttäisi liian vanhanaikaisilta.
    Joo totta, mutta ei kannata päivittää käytettävyyden kustannuksella.
    Ei tokikaan, siksihän tätä palautetta tässä juurikin kerätään, että käytettävyyskin pysyisi kohdallaan. Toki IMO nykyversio THG:stä ei ole ehkä niitä käytettävimpiä..

    Quote:5. Etusivulla noiden uutisnostojen ja THG-artikkelien alla nuo muiden uutisten otsikot on kirjoiettu aivan liian suurella. Niiden fonttikokoa saa höylätä reilulla kädellä. Tämä on tämä eniten rutinaa aiheuttanut kohta, tullaan pistämään kuntoon.

    Quote:Näkyy tosiaaan, että tämä sivusto on pyritty tekemään tableteille ja työpöydille. Osin on onnistunut, mutta työpöytäkäyttäjän kannalta nämä suuret napit ovat ikäviä. Mutta ihan hieno sivusto kaikenkaikkiaan pienistä ongelmista huolimatta. Nojoo, saitista on tarkoitus tehdä käytettävä nykyisillä melkein mahdottomilla vaatimuksilla:

    -1920x1080 -resolla, selain täysikkunaan venytettynä

    -miljoonalla eri resoluutiolla varustetulla tabletilla (linkkien pitää olla selkeitä ja helpommin klikattavia)

    -älypuhelimilla, joissa reso vaihtelee FullHD:n ja 320x480:n välillä ja joissa fullhd-resollakaan ei voida asetella kamoja kuten desktopilla voitaisiin (4" näytölle ei voida ahtaa 1920x1080 -resollakaan samaa kamaa kuin vastaavalla resolla voitaisiin tunkea 24" desktopilla)

    -isoja kuvia, mutta saitin pitäs latautua silti aina alle 2 sekuntiin

    ...projekti on vielä kesken ja toisaalta tässä samalla opitaan tulevia, muiden meidän sivustojemme uudistuksia varten -> mikä toimii ja mikä ei (käyttäjien paluu-%, sivulatauksia per visit, käyttäjien osallistumisprosentti visittien määrään nähden, mainostajien kiinnostus, jne).

    Originally posted by yamaneko: Ainkin Dolphinilla näyttää rosollilta, kaikki sekaisin. Nakkaatko screenshottia? Vähemmän käytettyjen selainten kanssa tuota ei ole vielä kovin syvällisesti testattu, beta kun on..

    Originally posted by Sark47: Nopeasti suhaisin jotain mikä näyttää mielestäni paremmalta ainakin työpöytäkoneella, tai ainakin ideat muutosten takana kerta minun toteutus ei ole niinkään laadukasta.

    http://i.imgur.com/AUhmE.jpg

    (en uskaltanut kuvana laittaa jos se ei tulekaan thumbnailina kerta kyseessä on kookas kuva)
    Ihan hyviä ideoita, kiitoksia, napataan muistilistalle. Oisko yksittäisen uutisen näkymästä feedbackia antaa? Kaikki keskittyy etusivuun :-)

    Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
    Webmaster
    http://AfterDawn.com/

    26.12.2012 21:51 #13

  • ep_

    Originally posted by dRD: Oisko yksittäisen uutisen näkymästä feedbackia antaa?
    On. Hyvältä näyttää :-) .

    Originally posted by dRD: Nojoo, saitista on tarkoitus tehdä käytettävä nykyisillä melkein mahdottomilla vaatimuksilla:
    -1920x1080 -resolla, selain täysikkunaan venytettynä
    -miljoonalla eri resoluutiolla varustetulla tabletilla (linkkien pitää olla selkeitä ja helpommin klikattavia)
    -älypuhelimilla, joissa reso vaihtelee FullHD:n ja 320x480:n välillä ja joissa fullhd-resollakaan ei voida asetella kamoja kuten desktopilla voitaisiin (4" näytölle ei voida ahtaa 1920x1080 -resollakaan samaa kamaa kuin vastaavalla resolla voitaisiin tunkea 24" desktopilla)
    -isoja kuvia, mutta saitin pitäs latautua silti aina alle 2 sekuntiin

    Tiedän itsekkin miten vaikeaa on saada sivu toimimaan hyvin eri kokoisilla ja resoluutioisilla näytöillä. YLE onnistui sivujensa päivityksessä mielestäni hyvin. Toimii hyvin työpöydällä ja tabletilla sekä puhelimella. Sieltä vain mallia ;-).

    Nyt muuten huomasin, että tuo merkintä viestin muokkauksesta tulee vähän jännästi tuohon viestin jatkoksi (katso tämän viestin lopusta). Sen voisi erottaa varsinaisesta viestistä vaikkapa rivivälillä, vaakaviivalla tai harmaalla fontin värillä ja tasata esimerkiksi oikeaan laitaan.

    Vielä pari huomiota:
    Hakunappi menee "Vertailutaulukot"-kohdan päälle ja "Keskustelu" jää puoliksi ulos, kun pienentää ikkunaa. Lisäksi tuossa yläpalkissa Broadwell ja Haswell tekstit putoavat rivin alemmas ulos harmaasta boksista, kun näytön pienentää noin 600 - 700 pikselin levyiseksi (eli sille rajalle, jolloin ilmestyy tuo sivusuunnassa liukuva scrollbar).

    Foorumi on todella selkeä ja onnistunut. Pienenä ongelmana huomasin, että kun foorumin puolella muokkaa viestiä, niin textarea on vain parin rivin korkuinen (~40px) ja leveyttäkin on vain n. 100px josta osan vei tuo scrollbar. Venyttämällä se tietenkin laajeni, joten ei se siten ole iso ongelma. :-)
    Vähän hiljaistahan täällä THG:n foorumilla on. Saisitte sinne piristystä siirtämällä AD:n puoella olevat käyttis- & rautakeskustelut tänne (tai siis laittaisitte ne näkyviin tännekkin).

    26.12.2012 22:56 #14

  • tuu

    Etusivulla kaikissa listoissa vois olla joku separator (lisää uutisia, windows 8 jne.), esim. joku harmaa bottom borderi.

    Navien fontti näyttää aika pahalta omaan silmään (jotenkin ei yhtenäinen muiden kanssa)
    Hakulaatikon focus/hover melko hirveät, border-radius mössöä.

    Uutiset (listaus) sivulle separator postien väliin.

    Kommentteja vois ehkä vähän elävöittää jotenkin. Kommenttien quotejen <hr> on kamala.

    Share buttonit vois poistaa postin ylälaidasta.

    Kommenttiosion headerissa lukee "Kommenttia [numero]" (eli numero oikealla puolella)

    Vertailutaulukot sivut vissiin (lähes) kokonaan teemoittamatta?

    Keskustelualueen "Kirjoita viesti", vois olla ehkä vähän pienempi ja vähemmän 90-luvun näköinen (sama kaikkiin vastaaviin buttoneihin).

    Hakulaatikon submit button katoaa keskustelualueella.

    Droid Sans fontti pixelöityy labeleissa.

    Tossa mitä pisti silmään nopeasti kun kävi muutaman sivun läpi, osa saattaa olla jo aikasemmin mainittu. Käyttiksenä tosiaan win7 ja selaimena ff 17.0.1

    26.12.2012 23:06 #15

  • dRD

    Originally posted by ep_: Nyt muuten huomasin, että tuo merkintä viestin muokkauksesta tulee vähän jännästi tuohon viestin jatkoksi (katso tämän viestin lopusta). Sen voisi erottaa varsinaisesta viestistä vaikkapa rivivälillä, vaakaviivalla tai harmaalla fontin värillä ja tasata esimerkiksi oikeaan laitaan. Huomasin saman. Kyseisen kohdan style puuttuu kokonaan.

    Quote:Hakunappi menee "Vertailutaulukot"-kohdan päälle ja "Keskustelu" jää puoliksi ulos, kun pienentää ikkunaa. Lisäksi tuossa yläpalkissa Broadwell ja Haswell tekstit putoavat rivin alemmas ulos harmaasta boksista, kun näytön pienentää noin 600 - 700 pikselin levyiseksi (eli sille rajalle, jolloin ilmestyy tuo sivusuunnassa liukuva scrollbar).

    Foorumi on todella selkeä ja onnistunut. Pienenä ongelmana huomasin, että kun foorumin puolella muokkaa viestiä, niin textarea on vain parin rivin korkuinen (~40px) ja leveyttäkin on vain n. 100px josta osan vei tuo scrollbar. Venyttämällä se tietenkin laajeni, joten ei se siten ole iso ongelma. :-)
    Thanks, lisäilen listalle nuokin. Kuukauden päivät tässä tulee vielä menemään ennenkuin launchia voi suunnitella :-)

    Originally posted by tuu: Etusivulla kaikissa listoissa vois olla joku separator (lisää uutisia, windows 8 jne.), esim. joku harmaa bottom borderi.

    Navien fontti näyttää aika pahalta omaan silmään (jotenkin ei yhtenäinen muiden kanssa)

    Hakulaatikon focus/hover melko hirveät, border-radius mössöä.

    Uutiset (listaus) sivulle separator postien väliin.
    Välitän graffarille palautteena.

    Quote:Kommentteja vois ehkä vähän elävöittää jotenkin. Kommenttien quotejen <hr> on kamala. Kommenttien stylessä on jotain häikkää, se myös jättää sitä seuraavan leipätekstin isommalle kuin sitä ennen lisätty leipäteksti oli. Korjataan ja parannellaan.

    Quote:Share buttonit vois poistaa postin ylälaidasta. Disagree, testattu, toimii parhaiten kun ne on kolmessa kohti - yläreunassa, alareunassa ja jaettavan materiaalin sivussa. Nyt vain tuo viimeinen puuttuu, mutta jo pelkkä ylös + alas -yhdistelmä kannattaa, jakoprosentteja analysoiden.

    Quote:Kommenttiosion headerissa lukee "Kommenttia [numero]" (eli numero oikealla puolella) Hyvä bongaus, korjataan.

    Quote:Vertailutaulukot sivut vissiin (lähes) kokonaan teemoittamatta? Joo, jäänyt selkeästi kesken koko osio.

    Quote:Keskustelualueen "Kirjoita viesti", vois olla ehkä vähän pienempi ja vähemmän 90-luvun näköinen (sama kaikkiin vastaaviin buttoneihin).

    Hakulaatikon submit button katoaa keskustelualueella.

    Droid Sans fontti pixelöityy labeleissa.

    Tossa mitä pisti silmään nopeasti kun kävi muutaman sivun läpi, osa saattaa olla jo aikasemmin mainittu. Käyttiksenä tosiaan win7 ja selaimena ff 17.0.1
    Kiitän ja kumarran, palaute rekisteröity, eritellään ja käydään läpi, kun aletaan fiksailemaan betaa RC-kuntoon.

    Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
    Webmaster
    http://AfterDawn.com/

    27.12.2012 00:37 #16

  • dRD

    Pakko vastata erikseen, kun muistin :-)

    Originally posted by ep_: Tiedän itsekkin miten vaikeaa on saada sivu toimimaan hyvin eri kokoisilla ja resoluutioisilla näytöillä. YLE onnistui sivujensa päivityksessä mielestäni hyvin. Toimii hyvin työpöydällä ja tabletilla sekä puhelimella. Sieltä vain mallia ;-). YLEllä on yksi etu, jota meillä ei ole -- heidän ei tarvitse miettiä skaalautumisissa, jne mainoksia.. Voin kertoa, että noiden juttujen kanssa on pitänyt ja pitää raapia päätä, kun mietitään, että miten sivuston mainosten pitäisi reagoida erilaisiin resoluutioihin, ppi:hin, etc. Jo siis ennenkuin ollaan yhtään responsiivista saittia saatu langalle.

    Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
    Webmaster
    http://AfterDawn.com/

    27.12.2012 00:44 #17

  • ep_

    Originally posted by dRD: Pakko vastata erikseen, kun muistin :-)

    Originally posted by ep_: Tiedän itsekkin miten vaikeaa on saada sivu toimimaan hyvin eri kokoisilla ja resoluutioisilla näytöillä. YLE onnistui sivujensa päivityksessä mielestäni hyvin. Toimii hyvin työpöydällä ja tabletilla sekä puhelimella. Sieltä vain mallia ;-). YLEllä on yksi etu, jota meillä ei ole -- heidän ei tarvitse miettiä skaalautumisissa, jne mainoksia.. Voin kertoa, että noiden juttujen kanssa on pitänyt ja pitää raapia päätä, kun mietitään, että miten sivuston mainosten pitäisi reagoida erilaisiin resoluutioihin, ppi:hin, etc. Jo siis ennenkuin ollaan yhtään responsiivista saittia saatu langalle.

    Empä tullut ajatelleeksi, mutta totta.

    27.12.2012 00:51 #18

  • Hate029

    Kirjoitan nyt kun kerran kokeilin. Uutisten fontti on liian suuri ja ehkä kuvatkin. Sen verran jos pienentää, että mahtuu listaan vielä yksi uutinen lisää niin hyvä tulee.

    Sivun ylälaidassa olevien "tiilien" (teksti punaisella pohjalla) koko on oikeastaan aika hyvä. Itse väritys on turhan silmiinpistävä. Ehkä pienennys tai jokin hiukan hillitympi väriratkaisu auttaisi.

    Muuten näytti todella hyvältä. Testattu samsung galaxy tab 8,9 ja windows 8 ie10 24" näytöllä.

    27.12.2012 13:37 #19

  • Mata

    Harvemmin tulee kommentoitua, mutta nyt on jo pakko.

    Mielestäni nyt menee kyllä liian "tilkkutäkkimäiseksi" tuo ulkoasu.

    Kaikki fontit eri koolla ja jotenkin turhia asioita korostettu liikaa
    (esim. THG:n Artikkelien fontti koko on ehkä jo liian pienellä, mutta taas Lisää uutisotsikoita linkit on aivan liian isolla)

    Jotenkin sivuston selkeys puuttuu, nyt kun vielä lisäätte sinne pari vilkkuvaa mainosta niin avot, joulupuu on tullut nettisivustolle.

    Yksinkertainen on kaunista!
    Pienellä viilauksella mielestäni voisi saada ehkä käyttäjäystävällisemmäksi,

    28.12.2012 11:55 #20

  • hannibal_pjv

    Perussivulla oikean reunan uutisotsikot vievät huomion pois itse tekstistä mikä tekee lukemisesta hankalaa. Eli oikean reunan palkki voisi artikkelisivulla on vähän hillitympi. Pääsivulla se ei häiritse samalla tavalla. Pelkät otsikkolinkit siellä tai sitten paljon pienemmät kuvat?

    28.12.2012 23:58 #21

  • McTre

    Samaa mieltä monen muun kanssa, kaikki on turhan isoa ja tiivistä. Jos fontteja ja ruutuja saataisi vähän pienemmäksi ja vähän ilmaan eri osien väliin.
    Kokeilin myös 10" Androidtabletilla ja En todellakaan tykkää mukanakulkevasta otsikkopalkista(tai mikä lie). Koska se lautautuu viimeisenä, eli hyppää mukaan kuvioihin kun olen jo siirtynyt alemmas. Ja jos erehdyn zoomaamaan niin koko hässäkkä menee ihan sekaisin. (zoomata tosin ei oikeasti ikinä tarvitse...). Lisäksi huonoa se, että käytän laitetta vaakasuunnassa, joten minulla on muutenkin vähän tilaa pystysuunnassa.
    Muuten tablettikäyttö on erinomainen, on paljon mukavampi klikkailla isoja laatikoita kun tekstilinkkejä.

    "Anna palautetta" Palkki oikeassa reunassa ei näy jos selaimeni on ikkunoituna, eikä kokoruututilassa.

    Ainiin: Tabletti TF300T, kone OSX Mountain Lion, 24" 1920x1200, Chrome, Eikä rautapuolen kiihdytys toiminnassa....

    4.1.2013 16:36 #22

  • ep_

    Originally posted by McTre: Samaa mieltä monen muun kanssa, kaikki on turhan isoa ja tiivistä. Jos fontteja ja ruutuja saataisi vähän pienemmäksi ja vähän ilmaan eri osien väliin.
    Kokeilin myös 10" Androidtabletilla ja En todellakaan tykkää mukanakulkevasta otsikkopalkista(tai mikä lie). Koska se lautautuu viimeisenä, eli hyppää mukaan kuvioihin kun olen jo siirtynyt alemmas. Ja jos erehdyn zoomaamaan niin koko hässäkkä menee ihan sekaisin. (zoomata tosin ei oikeasti ikinä tarvitse...). Lisäksi huonoa se, että käytän laitetta vaakasuunnassa, joten minulla on muutenkin vähän tilaa pystysuunnassa.
    Muuten tablettikäyttö on erinomainen, on paljon mukavampi klikkailla isoja laatikoita kun tekstilinkkejä.

    "Anna palautetta" Palkki oikeassa reunassa ei näy jos selaimeni on ikkunoituna, eikä kokoruututilassa.

    Ainiin: Tabletti TF300T, kone OSX Mountain Lion, 24" 1920x1200, Chrome, Eikä rautapuolen kiihdytys toiminnassa....
    Siellä oikeassa laidassa siinä palkissa on rasti, jolla palkin saa suljettua (se ei enää seuraa, vaan näkyy ainoastaan sivun ylälaidassa)

    4.1.2013 18:32 #23

  • _kooma_

    Vaikka ulkoasu sekä yleisilme muuttuu, niin itseä kiinnostaisi se että josko noihin hardis osioiden testien tekoon saataisiin Suomalaista väriä. Toki Suomesta jo löytyy suomeksi tekeviä foorumeita/sivustoja, mutta tämä voisi olla yksi isojuttu tällä sivustolla. Ja se että miten erotuttaisiin voisi olla vaikkapa video muodossa tehtävät artikkelit/arvostelut. Esimerkkinä, kun jokin sivusto arvostelee tietokone kotelon, ja vaikka kertookin kaiken oleellisen teksti ja valokuva muodossa niin ainakin itseäni puhuttelee paljon enemmän hyvin tehty video arvostelu. Ja ehdottomasti siten että myös huonot puolet kerrotaan selkeästi (ilman että pelätään valmistajien reaktioita) ja rehellisesti. Vastaava sivusto jo löytyykin Youtuben puolelta, mutta englanniksi.

    En tarkoita että suoraan pitäisi apinoida, mutta voisi tehdä perinteisen teksti artikkelin lisäksi videon. Hieman samaan tapaan mitä luuri puolella on ollut, eli Suomeksi ja arvostelija omilla kasvoillaan. Olen jo itse suunnitellut tekeväni moista mutta ainakaan tämän hetkiset resurssit/suhteet eivät anna asian toteuttamiseen mahdollisuuksia.


    5.1.2013 18:59 #24

  • dRD

    Originally posted by _kooma_: Vaikka ulkoasu sekä yleisilme muuttuu, niin itseä kiinnostaisi se että josko noihin hardis osioiden testien tekoon saataisiin Suomalaista väriä. Toki Suomesta jo löytyy suomeksi tekeviä foorumeita/sivustoja, mutta tämä voisi olla yksi isojuttu tällä sivustolla. Ja se että miten erotuttaisiin voisi olla vaikkapa video muodossa tehtävät artikkelit/arvostelut. Valitettavasti pakko sanoa näin suoralta kädeltä, että ainakin tällä hetkellä tuo olisi liian kallista -- mainostulot kun ovat ne, josta me eletään ja palkkaa kuitenkin maksetaan jengille. Hyvään videoarvosteluun menee käytännössä viikon duuni, kun editoinnit, jne laskee mukaan ja nykyisillä liikennemäärillä (josta vielä se tietty osa käyttää adblokkia) tuosta ei voida viikon palkkaa maksaa. Valitettavasti :-( Puhelinvertailunkaan videoarvostelut eivät ole mitään kultakaivoksia, lähinnä vain parempaa palvelua. Tämän takia valtaosa THG:n arvosteluista on käännettyä matskua THG:n globaaleista arvioista, saadaan tuotettua sisältöä, johon muuten ei olisi vara.

    Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
    Webmaster
    http://AfterDawn.com/

    5.1.2013 23:06 #25

  • Malboro

    Osa teksteistä näytti kyllä liian isolta.

    Tämä miellytti paljon enemmän:
    http://i.imgur.com/AUhmE.jpg

    8.1.2013 23:24 #26

  • jani1987

    otsikoiden korostusta voisi vähentää, muuten sivu näyttää hyvältä

    9.1.2013 09:20 #27

  • Plasticma

    -Etusivun isot uutiskuvat keskellä ylhäällä näyttää tökeröiltä, tuon tekstin ja tekstin taustan takia. Pidän enemmän Sark47:n versiosta. Tyylin voisi kopioida myös ADn puolelta, jossa teksti kuvan alareinassa, huomattavasti selkeämpi ja hillitympi niin. Myös artikkelit-sivun "Uusimmat uutisotsikot" -tyyli sopisi paljon paremmin.

    - Uutisotsikoiden koko:
    Uutiset -sivun otsikot sopivan kokoisia myös etusivulle. Itse pidän enemmän tuosta "Otsikko ja pätkä uutista" -tyylistä, kuin pelkästä otsikosta.

    - Uutiset sivulla reunasas olevien kommenttien tekstin koko saisi olla aavistuksen suurempaa.

    -Onko Etusivun Suosituimmat ohjelmat ja Artikkelit sivun Uusimmat uutisotsikot toteutettu samalla teemalla? Jotenkin vain Uusimma uutisotsikot näyttää paremmalta, vai onko näköharhaa? :)

    9.1.2013 21:07 #28

  • mielipide123 (vahvistamaton)

    Ei siitä altavastaajan asemasta päästä muuttamalla sivu lukukelvottomaksi.
    Eniten hardwaren artikkeleissa häiritsee jenkkiläisyys, testataan merkkejä joita ei ole kotimaassa myynnissä ym. pikkuseikkoja.

    11.1.2013 00:54 #29

  • Gereti

    Muuten tämä kyllä vaikuttaa ihan hyvältä,ainut silmiin pistävä asia,on tekstin koko,esim,otsikoissa,se on hieman häiritsevän liian isolla fontilla,mutta muuten ihan pätevältä tämä vaikuttaa
    Jätän tähän vain dRD:lle lahjan :) ส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็
    Ken tietää,mitä se tekee,rendautuuko se,vaiko ei? sitä ei kukaan tiedä :)
    E:Kyllä se näyttää olevan jo parempi,mitä normi afterdawnissa aikaisemmin,tässä se ei rendaudu kuin muutaman rivin :)
    E:kyllä se näkyy tekevän saman,mitä aikaisemminkin,

    VTX3D Radeon 7870 2Gb 1Ghz Edition XFX 550W,Scythe Mugen3,Rosewill Ranger Windows 7 Home Premium 64bit

    Sapphire Radeon 3850 Nexus RX3500

    12.1.2013 19:32 #30

  • dRD

    Pientä päivitystä, pääosa leiskaruuvauksesta on kulunut responsiivisuuden kanssa, mutta jotain muutakin on tehty:

    -yksittäisen uutisen näkymässä sivupalkin hover-transitioanimaatiot otettu pois

    -footteria on tummennettu, samalla fonttia tummennettu -> luettavampi

    -mukanakulkeva ylämenu ei enää "levene" kun se alkaa kulkemaan mukana

    ..lisää tulee tässä viikon mittaan, yritetään korjailla pahimpia valitusta aiheuttaneita kohtia mahdollisimman pikaiseen tahtiin :-)

    Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
    Webmaster
    http://AfterDawn.com/

    14.1.2013 16:10 #31

  • ep_

    Originally posted by dRD: -yksittäisen uutisen näkymässä sivupalkin hover-transitioanimaatiot otettu pois
    Onhan ne siellä näköjään vielä, mutta nyt on oikein hyvä tuollaisena pienenä hillittynä tummenemisena (Joskin sitä voisi ehkä vielä hieman nopeuttaa). :-)

    Originally posted by dRD: -mukanakulkeva ylämenu ei enää "levene" kun se alkaa kulkemaan mukana
    Ei levene ei, kun ei se edes seuraa sivun mukana enää ollenkaan. :-)

    14.1.2013 18:13 #32

  • dRD

    Originally posted by ep_: Originally posted by dRD: -mukanakulkeva ylämenu ei enää "levene" kun se alkaa kulkemaan mukana
    Ei levene ei, kun ei se edes seuraa sivun mukana enää ollenkaan. :-)
    Höm, kyllä mulla seuraa mukana. Oisko joku keksi tarttunut kun olet ruksinut sen veke aiemmin, joka kertoo että "älä lataudu". En ole itse juuri koodia tähän projektiin tehnyt, en tiedä miten tuo on toteutettu.

    Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
    Webmaster
    http://AfterDawn.com/

    14.1.2013 18:15 #33

  • ep_

    Originally posted by dRD: Höm, kyllä mulla seuraa mukana. Oisko joku keksi tarttunut kun olet ruksinut sen veke aiemmin, joka kertoo että "älä lataudu". En ole itse juuri koodia tähän projektiin tehnyt, en tiedä miten tuo on toteutettu. Kävi sama itelläkin ensin mielessä. Näyttäisi kuitenkin siltä, ettei se ole se syy. Kokeilin tuota uutta sivustoa Chromella (+ Iron & Safari), Firefoxilla ja Safarilla ja sama juttu on kaikilla eli palkki ei lähde seuraamaan. Olen käyttänyt tuota uutta THG:tä sekä tätä omaa AD-tunnustani ainoastaan Chromella, joten kaikilla noilla muilla selaimilla kokeilu tapahtui "puhtaalta pöydältä".

    14.1.2013 18:56 #34

  • dRD

    Originally posted by ep_: Originally posted by dRD: Originally posted by ep_: Originally posted by dRD: -mukanakulkeva ylämenu ei enää "levene" kun se alkaa kulkemaan mukana
    Ei levene ei, kun ei se edes seuraa sivun mukana enää ollenkaan. :-)
    Höm, kyllä mulla seuraa mukana. Oisko joku keksi tarttunut kun olet ruksinut sen veke aiemmin, joka kertoo että "älä lataudu". En ole itse juuri koodia tähän projektiin tehnyt, en tiedä miten tuo on toteutettu.
    Kävi sama itelläkin ensin mielessä. Näyttäisi kuitenkin siltä, ettei se ole se syy. Kokeilin tuota uutta sivustoa Chromella (+ Iron & Safari), Firefoxilla ja Safarilla ja sama juttu on kaikilla eli palkki ei lähde seuraamaan. Olen käyttänyt tuota uutta THG:tä sekä tätä omaa AD-tunnustani ainoastaan Chromella, joten kaikilla noilla muilla selaimilla kokeilu tapahtui "puhtaalta pöydältä".
    Alright, debuggaillaan. Chromella toimii täällä kyllä mainiosti. Yks mikä on ilmeisesti muuttunut, on se, että tuo palkki ei lähde enää seuraamaan lainkaan, jos pystyresoluutio on alle tietyn rajan, joka saattaa olla syynä sekin? Ideana se, että tuo 150px korkea palkki voi olla himpun verran ärsyttävä esim. miniläppärikäytössä, kun taas 1920x1200 reson screenillä, selainikkuna täyteen venytettynä se tuskin haittaa kenenkään selailukokemusta..

    Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
    Webmaster
    http://AfterDawn.com/

    14.1.2013 18:58 #35

  • ep_

    Originally posted by dRD: Alright, debuggaillaan. Chromella toimii täällä kyllä mainiosti. Yks mikä on ilmeisesti muuttunut, on se, että tuo palkki ei lähde enää seuraamaan lainkaan, jos pystyresoluutio on alle tietyn rajan, joka saattaa olla syynä sekin? Ideana se, että tuo 150px korkea palkki voi olla himpun verran ärsyttävä esim. miniläppärikäytössä, kun taas 1920x1200 reson screenillä, selainikkuna täyteen venytettynä se tuskin haittaa kenenkään selailukokemusta.. Niin siis sitä tarkoitin, että tuo palkki ei seuraa lainkaan. Nyt kun sanoit tuosta näytön koosta, niin itellä ei toimi selainikkunassa, mutta jos sivun avaa koko näytölle (F11), niin sitten palkki lähtee mukaan. Eli joo johtuu varmaan tuosta sivun korkeudesta siis tuo palkin mukana seuraaminen.

    14.1.2013 19:49 #36

  • Tumpelo666

    Hyppää aika rankasti silmille.

    BitFenix Shinobi windowed | i5 3570K | Samsung 840 120GB | ASUS DC2o GTX 660 | Kingston Hyper X blue | Antec HCG 520W | 8GB 1600mhz | Perus dvd-asema

    15.1.2013 14:19 #37

  • blizzu

    Loistavaa, että vihdoinkin uusiutuu tämäkin konsepti. Pidempään jo tympinyt se, että Afterdawn (+ hardware, puhelinvertailu yms) esittää aikaansa seuraavaa uutisportaalia ja näyttää kuitenkin tulleen suoraan 90-luvulta.

    Tosi hyvännäköinen tällä hetkellä! Vähän hienosäätöä ja kevyitä muutoksia vielä niin valmista kamaa monistettavaksi. Pistän myöhemmin, kun kerkeän pari tarkennusta vielä.

    15.1.2013 20:40 #38

  • ep_

    Originally posted by blizzu: Pidempään jo tympinyt se, että Afterdawn (+ hardware, puhelinvertailu yms) esittää aikaansa seuraavaa uutisportaalia ja näyttää kuitenkin tulleen suoraan 90-luvulta.
    Päinvastoin. Afterdawnissa seurataan aikaa (sisältö) sen sijaan että vain esitettäisiin sivuston ulkoasulla sitä seurattavan. Olisiko niin parempi, että itse sivusto olisi viimeisen päälle laitettu uusimmilla HTML:n, Javascriptin ja CSS:n tarjoamilla mahdollisuuksilla, mutta sisältö olisi täyttä kuraa, koska kaikki aika menisi sivuston päivittämiseen ja hienommaksi tekemiseen?

    16.1.2013 19:43 #39

  • dRD

    Responsiivisuutta viilattu pari pykälää eteenpäin, lähinnä ylämenun osalta. Etusivu on vielä ihan kaoottinen kapeammalla selaimella, mutta fiksaillaan sekin. Seuraavan puolentoistaviikon todo:lla on mm. responsiivisen designin loppuunvienti uutisten ja etusivun osalta, charttisivujen leiskaus, etusivun pahimpien rutinoiden korjaus, uutiskommenttien stylejen fiksailua (mm. editointaika ja quotet joko räjähtävät tai ovat puolikaamean näköiset). Niin ja tuo yläpalkin sulkemisnappi roikkuu nyt hölmösti tuolla oikeassa yläkulmassa :-)

    Target lopulliselle launchille on edelleen tammi-helmikuun taitteessa, mikäli mitään pahempaa aivopierua ei enää vastaan tule. Bugeja löytyy varmasti, niistä(kin) saa kertoa jos vastaan tulee :-)

    Loppumetreillä tullaan sitten keskittymään sivujen rendautumisnopeuden viilaamiseen kohti Lopullista Tavoitetta[tm] eli "aina alle 2 sekunnin, vaikka tyhjällä cachella".

    16.1.2013 21:52 #40

  • dRD

    Säätöä on tehty pari viikkoa, tällä viikolla vielä isompi loppurykäisy, tavoite saada uusin beta viimeiseen testiin viikonlopun ajaksi ja launchi ensi viikon alkupuolelle. Mobiiliversio on vielä pahasti kesken, muilta osin aletaan olemaan voiton puolella.

    Toki launchin jälkeen kuuntelemme herkällä korvalla palautetta ja jatkojalostamme saadun palautteen _ja_ statistiikan perusteella eteenpäin.

    Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
    Webmaster
    http://AfterDawn.com/

    30.1.2013 16:59 #41

  • ep_

    Originally posted by dRD: Säätöä on tehty pari viikkoa, tällä viikolla vielä isompi loppurykäisy, tavoite saada uusin beta viimeiseen testiin viikonlopun ajaksi ja launchi ensi viikon alkupuolelle. Mobiiliversio on vielä pahasti kesken, muilta osin aletaan olemaan voiton puolella.

    Toki launchin jälkeen kuuntelemme herkällä korvalla palautetta ja jatkojalostamme saadun palautteen _ja_ statistiikan perusteella eteenpäin.
    Ei näytä yhtään hyvälle tuo "Uusimmat artikkelit"-kohta (ne kolme laatikkoa) tuossa etusivulla. Näyttävät todella viimeistelemättömiltä. Tehkää niistä laatikoista vaikka samanlaiset kuin niiden yläpuolella olevat uutisotsikkolaatikot ovat. Tai sitten samanlaiset laatikot kuin nuo uusimpien uutisotsikoiden laatikot ovat oikeassa sivupalkissa uutissivuilla.

    Niin ja täällä (http://www.v5.hardware.fi/uutiset/) oikeassa palkissa näkyy nuo uusimmat uutiskommentit (ne siellä vähän alempana). Sama lista on myös uutisissa siellä oikeassa palkissa. Miksi niissä pitää olla tuollainen iso efekti, kun kursorin liikuttaa päälle? Sitä efektiä voisi pelkistää aika paljon. Muutenkaan musta teksti ei erotu mustalta taustalta järin hyvin. ;-)

    30.1.2013 18:34 #42

  • ep_

    Niin ja vielä tuon etusivun "Lisää uutisotsikoita" kohdan uutiset voisi esittää samoin kuin täällä: http://www.v5.hardware.fi/uutiset/ . On muuten todella tyylikäs tuo uutisten lista tuolla sivulla. Eli siis samanlainen listaus etusivulle nykyisten pelkkien otsikoiden ja kuvien tilalle.

    Huvittava muuten, että tuon uutislistasivun laidassa olevalle kommentoiduimpien uutisten listalle pääsee ilman yhden ainoaa kommenttia. ;-)

    30.1.2013 18:48 #43

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud