Raspberry Pi saa kohta oman viiden megapikselin kameran

Raspberry Pi saa kohta oman viiden megapikselin kameran
Suureen suosioon noussut Raspberry Pi -minitietokone on pian entistä monipuolisempi, kun se saa oman viiden megapikselin kameramoduulinsa. Laitetta kehittävä Raspberry Pi Foundation lupaili laitteen saapuvan myyntiin mahdollisesti jo ensi kuussa.

Kamera voidaan liittää suoraan Raspberry Pi:n liittimiin ja se avaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia esimerkiksi nettikameran ominaisuudessa. Järjestön edustajan blogikirjoituksessa kerrotaan, että kameran laitteistopuoli on saatu valmiiksi ja kuvanlaatu on nykyisellään "melko hyvä", mutta ajuriparannuksilla laite on tarkoitus saada ottamaan "mahtavia" kuvia.Kameramoduulin koko on noin 20 x 25 x 10 mm ja se on tarkoitus hinnoitella 25 dollariin nykyisen halvimman Raspberry Pi -mallin tapaan.

Kirjoittaja: Teemu Laitila @ 16. helmikuuta, 2013 15:00
Tägit
Linux Raspberry Pi DIY
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 5 kommenttia
 • kane_k

  Vaikuttaisi ihan hauskalta leikkikalulta raspin kylkeen mutta epäilen kyllä tuota "mahtavaa" kuvanlaatua kun kyseessä on budjettituote.

  16.2.2013 15:37 #1

 • Sefriol

  Hmm, jos ajattelee, että kyseinen laite kameroineen maksaa vähemmän kuin webcami, niin tästä saattaisi olla joillekin Streamaajille/videopuheluja käyttäville hyötyä. HDMI kaapelilla vaan koneeseen kiinni koko höskä.
  Tosin asetusten säätelyssä saattaisi mennä tovi. Mutta jos laatu paranee suuresti niin mikäs siinä.

  16.2.2013 17:09 #2

 • tataka

  nörtit ilmeisesti ostelee näitä, tavalliset ihmiset ostaa esim tuplaytimisen android tv tikun, joita saa ihan suomestakin alle 100e, ja raspberryssähän ei ole edes koteloa, tosin tämähän on nörteille tehty, mutta aika kallis 50 e laitteesta on jos ajattelee että kuinka nuhapumppu se on :D

  ok 1080p video pitäisi toimia mutta muuten aika tehoton..

  17.2.2013 12:28 #3

 • mcmopo

  Originally posted by tataka: nörtit ilmeisesti ostelee näitä, tavalliset ihmiset ostaa esim tuplaytimisen android tv tikun, joita saa ihan suomestakin alle 100e, ja raspberryssähän ei ole edes koteloa, tosin tämähän on nörteille tehty, mutta aika kallis 50 e laitteesta on jos ajattelee että kuinka nuhapumppu se on :D

  ok 1080p video pitäisi toimia mutta muuten aika tehoton..
  Juu onhan tuo tehoton mutta käyttötarkoitukset on erilaisia. Pi:llä voi tehdä paljon sellaista mitä androidin tv-tikulla ei.

  Tietokone; Emo=MSI 790GX-G65, Prosessori=AMD Phenom II X4 965 Black Edition, Nayttis=Saphire radeon 4870 1gb, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=Vaihteleva.

  Läppäri1; Emachines (Acer) E732ZG.
  Läppäri2; IMB 5140 (vuodelta -86)

  Konsolit; PS2 Matrix infinity 1,93. Xbox (modattu en muista millä). Xbox 360 Slim dual nand Matrix Glitcher 500GB HDD. Wii softamodattu.

  18.2.2013 02:13 #4

 • Temposaur

  Originally posted by tataka: nörtit ilmeisesti ostelee näitä, tavalliset ihmiset ostaa esim tuplaytimisen android tv tikun, joita saa ihan suomestakin alle 100e, ja raspberryssähän ei ole edes koteloa, tosin tämähän on nörteille tehty, mutta aika kallis 50 e laitteesta on jos ajattelee että kuinka nuhapumppu se on :D

  ok 1080p video pitäisi toimia mutta muuten aika tehoton..
  No jos on kätevä käsistään ja osaa ohjelmoida, niin turhaan sitä mitään tonnin-parin pelikonetta on häkkäillä esim. erilaisiin automaatiolaitteisiin...


  18.2.2013 13:37 #5

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud