Videolla: Activisionin realistinen kasvojenmallinnus tuottaa kylmiä väreitä

Videolla: Activisionin realistinen kasvojenmallinnus tuottaa kylmiä väreitä
Pelikehittäjä Activision on esitellyt GDC-konferenssissa uutta yhtiön kehittelemää kasvojenmallinnustekniikkaa, joka saavuttaa paikoitellen suorastaan uskomattoman realismin tason.

Videolla esiteltyä tekniikkaa ei vielä löydy tosimaailman käyttökohteista, mutta yhtiön mukaan tosiajassa renderöity video pyörii 120 FPS nopeudella Nvidian GeForce 680 -ohjaimella. Toki kasvot ovat näkymän ainut renderöitävä kohde, eli pelissä tehoa ei vielä välttämättä olisi riittävästi.




Activisionin mukaan videolla esiintyvä jäätyneestä jugurtista maanisen oloisesti jauhava kaljupäinen hahmo perustuu samaan dataan kuin Nvidian aiemmin esittelemä tekniikkademo, mutta renderöinti tapahtuu täysin eri tekniikalla.

Vaikka hahmon suun liikkeet vaikuttavatkin vielä jäykähköiltä, iho on jo lähellä fotorealismia ja esimerkiksi silmien osittain hyvinkin luonnollinen liike tekee maanisesta kaljupäästä elävän näköisen.



Kirjoittaja: Teemu Laitila @ 28. maaliskuuta, 2013 17:40
Tägit
Activision Blizzard
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 2 kommenttia
  • tataka

    tosi vaikuttavaa! noi kasvojen liikkeet niin olisivat laittaneet että simuloivat aspergerin kasvonilmeitä niin ihan realistisilta näyttäisi ;)

    28.3.2013 18:22 #1

  • H4X0R-X

    Originally posted by tataka: tosi vaikuttavaa! noi kasvojen liikkeet niin olisivat laittaneet että simuloivat aspergerin kasvonilmeitä niin ihan realistisilta näyttäisi ;)
    Juurikin näin.

    Aivan Anni Sinnemäki tuli mieleen, sekä vähän pieleen ylikorostetusta puheesta, että naaman vääntelehtimisestä ääntelyiden mukaan.

    31.3.2013 21:59 #2

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud