"Intel, lopeta pelleily ja hanki ARM-lisenssi"

Intel, lopeta pelleily ja hanki ARM-lisenssi
Puhelimien ja tablettien ansiosta nopeasti yleistynyt ARM-arkkitehtuuri on osoittautunut hyvin tehokkaaksi ja vähävirtaiseksi. Arkkitehtuuria kehittävän ARM Holdingsin perustaja Robin Saxby neuvookin sirujätti Inteliä lopettamaan pelleily ja hankkimaan lisensin ARM-pohjaisten piirien valmistamista varten.

Intelin x86-arkkitehtuuri on nopea, mutta ARM:ään verrattuna se kuluttaa aivan liian paljon sähköä. Tästä syystä Intelillä on ollut kovista yrityksistä huolimatta vaikea saada omaa osuutta mobiilialan kasvusta.




Saxby antaa neuvoja mielenkiintoiseen aikaan, sillä Intelin pitkäaikaisen toimitusjohtajan, Paul Otellinin, on määrä astua sivuun toukokuussa. Hänen seuraajansa nimeä ei ole vielä paljastettu julkisuuteen. Spekulaatioiden mukaan Intel olisi neuvotellut Ax-mobiilisirujen valmistamisesta Applen kanssa, jolloin ARM-lisenssin hankkiminen tulisi kysymykseen. Uudelta toimitusjohtajalta voidaan nähdä suuria linjanvetoja.

ARM ei ole varsinaisesti mikään uusi tuttavuus Intelille, sillä yhtiö valmistamat strongARM- ja Xscale-sirut perustuivat kyseiseen arkkitehtuuriin. Intel myi ARM-yksikkönsä vuonna 2006 Marvellille, jotta se voisi keskittyä paremmin omaan x86-arkkitehtuuriin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 29. maaliskuuta, 2013 12:19
Tägit
Apple Intel ARM x86
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud