Nvidia demosi Battlefield 3:sta tulevalla mobiiliprosessorillaan

Nvidia demosi Battlefield 3:sta tulevalla mobiiliprosessorillaan
Nvidia esitteli tänään rahoittajille tarkoitetussa tilaisuudessaan yhtiön vielä kehityksen alla olevaa Tegra-mobiilipiiriä pyörittämällä sillä vuonna 2011 julkaistua Battlefield 3 -peliä.

Demossa käytetty piiri oli Logan-koodinimellä tunnettu Tegra 5, jonka näytönohjainosio perustuu Nvidian työpöytäohjaimissa käyttämään Kepler arkkitehtuuriin. Kepler Mobile tukee työpöytäversion tavoin DirectX 11 -rajapintaa, mikä tarkoittaa monia pelien ulkoasuun vaikuttavia uudistuksia, kuten huomattavasti näyttämäpiä valoefektejä ja dynaamisia varjoja.




Nvidian toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang kehui, että Tegra 5:n myötä yhtiö menee yhdellä harppauksella "useita vuosia muiden edelle" näytönohjaintekniikassa. Tegra 5:lla pyörineen Battlefieldin rinnalla Nvidia esitteli nykyisen sukupolven iPadin parhaita grafiikoita, joita Huang kuvaili sanoilla "vintagea vuodelta 1999". Vaikka grafiikoissa on merkittävä ero, vertaus ei ole täysin reilu, sillä Applen laite julkaistiin syksyllä 2012, kun Nvidian hehkuttamaa tekniikkaa joudutaan odottamaan reippaasti ensi vuoden puolelle saakka.


Ennen Tegra 5 -piiriä Nvidia on julkaisemassa vielä Tegra 4i -piirin, joka viimein sisältää integroidun LTE-modeemin. Modeemin puute on ollut merkittävä este Tegra-piirien menestykselle puhelimissa ja Qualcommin Snapdragon-piireistä on muodostunut de facto standardi lippulaivamallien prosessoriksi.

VentureBeat tallensi Nvidian demosta videon, jossa näkyy sekä iPadin että Tegra 5:n pyörittämä grafiikka.



Kirjoittaja: Teemu Laitila @ 12. huhtikuuta, 2013 21:12
Tägit
NVIDIA NVIDIA Tegra mobiiliprosessorit
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 2 kommenttia
  • mcmopo

    Aika uskomatonta kun ottaa huomioon että ei siitä nyt niin hirveän kauaa ole kun pelattiin matopeliä kun ei muuta ollut.

    Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=AMD Phenom II X4 965 Black Edition (oc 4GHZ), Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=Vaihteleva.

    Läppäri1; Emachines (Acer) E732ZG.
    Läppäri2; IMB 5140 (vuodelta -86)

    12.4.2013 22:48 #1

  • Bodomed

    Odotampa siis vielä vuoden kiltisti ja ostan sitten Tegra 5:lla varustetun tabletin ja luovun läppäristä. Kun ei ole kuitenkaa kiire vielä.

    13.4.2013 20:24 #2

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud