AMD havittelee sirujaan Android-tabletteihin ja Chrome OS -läppäreihin

AMD havittelee sirujaan Android-tabletteihin ja Chrome OS -läppäreihin
AMD on luopumassa yhtiön aiemmasta periaatteesta keskittyä vain Windows-käyttöjärjestelmään. Vielä tammikuussa AMD:lta kerrottiin, että yhtiöllä ei ole kiinnostusta halvempiin Android-tabletteihin, mutta nyt ääni on muuttunut kellossa.

PC World -sivusto kertoo, että AMD aikoo tarjota sirujaan myös Android-tabletteihin ja Chrome OS -kannettaviin. Uusien käyttöjärjestelmien tukeminen vaatii työtä ohjelmistojen yhteensopivuuden rakentamisessa eikä AMD:lta kerrottu tarkemmin, koska ensimmäisiä AMD:n piireihin perustuvia Android-tableteja voisi olla saatavilla.




Laitepuolella sopiva piiri tablet-käyttöön voisi olla AMD:n tuore Temash-piiri, jonka TDP-arvo on pienimmillään vain 3,9 wattia.

Lisäksi AMD aikoo laajentaa tilaajan tarpeisiin sovitettujen piirien tarjoamista laitevalmistajille. Tähän mennessä AMD:n tarkoitusta varten muokattuja piirejä löytyy jo sekä Microsoftin että Sonyn uuden sukupolven konsoleista.

AMD on tähän asti käyttänyt sirujaan vain Windows-laitteissa, mutta jo aiemmin yhtiön toimitusjohtaja Rory Read on kertonut, että AMD:n tavoitteena on tulevaisuudessa saada ainakin 20 prosenttia liikevaihdostaan muualta kuin PC-markkinoilta.

Kirjoittaja: Teemu Laitila @ 6. kesäkuuta, 2013 17:26
Tägit
AMD Android ChromeOS prosessorit mobiiliprosessorit
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 2 kommenttia
  • Gereti

    Tämähän näyttää jo vallan mahtavalta amd:n kannalta! :)

    6.6.2013 17:38 #1

  • hannibal_pjv

    Toivottavasti valmistajat ottavat nämä ohjelmaan. Silloin Intelinkin pitää hinnoitella mobiilipuolen piirinsä järkevästi!
    Pelkkää plussaa kuluttajalle...

    7.6.2013 16:21 #2

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud