Nvidia päivitti liiketoimintamalliaan – ryhtyy lisenssimyyjäksi

Nvidia päivitti liiketoimintamalliaan – ryhtyy lisenssimyyjäksi
Grafiikkasuorittimista ja Tegra-järjestelmämikropiireistä tunnettu Nvidia kertoi eilen, että se muuttaa liiketoimintamalliaan merkittävästi. Yhtiön suunnitelmissa on siirtyä samanlaiseen lisenssimyyntimalliin kuin mitä ARM Holdings ja Imagination Technologies käyttävät.

ARM Holdings kehittää suorittimissa käytettyä mikroarkkitehtuuria ja myy käyttöoikeuden siihen muille yhtiöille, kuten esimerkiksi Samsungille ja Qualcommille. ARM Holding ei itse valmista tai edes valmistuta omaan arkkitehtuuriin perustuvia laitteita. Nvidian suunnitelmana on siirtyä samanlaiseen malliin, minkä ansiosta Nvidian arkkitehtuuriin perustuvia grafiikkasuorittimia voitaisiin teoriassa nähdä esimerkiksi Applen Ax-piireissä tai Qualcommin Snapdragon-piireissä. Tähän asti Nvidian grafiikkapiirejä on nähty vain yhtiön omissa Tegra-piireissä.




Nvidia uskoo pääsevänsä paremmin kasvun syrjään kiinni lisenssimyyntiin perustuvalla liiketoimintamallilla. Perinteisissä tietokoneissa grafiikkasuorittmien valmistus ja myynti toimi hyvin, mutta mobiilimarkkinoilla lisenssimyynti on Nvidian mielestä tehokkaampaa. Lisenssimyynti alkaa nykyisestä Kepler-arkkitehtuurista.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 19. kesäkuuta, 2013 10:18
Tägit
NVIDIA Kepler NVIDIA GeForce GeForce
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud