Microsoftin Surface-liikevaihto kielii heikosta myynnistä

Microsoftin Surface-liikevaihto kielii heikosta myynnistä
Microsoft on julkaissut Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovalle SEC:lle niin sanotun 10-K-dokumentin. Siitä ilmenee, että ohjelmistojätin Surface-tabletit synnyttivät loka-kesäkuun aikana 853 miljoonan dollarin liikevaihdon.

Lukema on varsin heikko, kun otetaan huomioon että Microsoft kirjasi huhti-kesäkuussa 900 miljoonan dollarin tappion liittyen Surface RT:n inventaariohallintaan. Windows 8:n ja Surfacen mainontaan yhtiö käytti edellisenä kirjanpitovuotena yhteensä 898 miljoonaa dollaria. Microsoftin ensimmäisestä tabletista ei tullut menestystuotetta, mikä osoittaa kuinka vaikea pala Apple on tablet-markkinoilla.




Microsoft ei puhunut lainkaan kuinka monta Surface-laitetta on myyty, mutta Geekwire laski että 500 dollarin keskimyyntihinnalla (Surface RT:n alkuperäinen myyntihinta) tabletteja olisi myyty noin 1,7 miljoonaa kappaletta. Maaliskuussa Bloomberg kertoi Surfacen myyneen 1,5 miljoonaa kappaletta, josta yli miljoona oli Surface RT:tä ja noin 400 000 oli Surface Pro -laitteita. Uutistoimiston mukaan Surface RT:tä oli tilattu kolminkertainen määrä toteutuneeseen myyntiin verrattuna.

Markkinajohtaja Apple toimitti huhti-kesäkuussa yhteensä 14,6 miljoonaa iPadia. Lukemaa laski se, että yhtiö purki varastoja 1,9 miljoonasta iPadistä, mikä viittaa tuleviin tuotejulkistuksiin.

Mönkään menneestä ensimmäisestä sukupolvesta huolimatta Microsoft kehittää parhaillaan uutta Surface-mallistoa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 31. heinäkuuta, 2013 9:09
Tägit
Microsoft Windows 8 Windows RT Microsoft Surface Microsoft Surface RT
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud