MIT:n uusi 3D-liikkeentunnistus pitää käyttäjää silmällä huoneesta toiseen

MIT:n uusi 3D-liikkeentunnistus pitää käyttäjää silmällä huoneesta toiseen
MIT:n tietotekniikan laboratorio on kehittänyt 3D-liikkeentunnistusteknologian, joka kykenee seuraamaan käyttäjäänsä jopa seinien läpi. Teknologiaa suunnitellaan hyödynnettävän niin pelaamisessa kuin iäkkäiden valvonnassa.

Massachusettsin teknillisen korkeakoulun (Massachusetts Institute of Technology, MIT) tietotekniikan ja tekoälyn laboratorio (Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory, CSAIL) on kehittänyt uuden, edullisesti toteutettavan 3D-liikkeentunnistusteknologian nimeltä WiTrack, raportoi ExtremeTech.




Korkearesoluutioinen liikkeentunnistus kykenee seuraamaan käyttäjänsä liikkeitä seinienkin läpi. Järjestelmä perustuu yksinkertaiseen ohjelmistoon ja neljään antenniin, mistä johtuen se on hyvin edullisesti toteutettavissa verrattuna esimerkiksi Microsoftin Kinect -laitteeseen. Laite seuraa liikkeitä matalaenergisten radioaaltojen avulla, jotka ovat MIT:n mukaan 100 kertaa heikompia kuin Wi-Fi ja 1000 kertaa heikompia kuin älypuhelimen lähettämät aallot.

Tällä hetkellä järjestelmän tarkkuus on 10-20 cm ja se kykenee tarkkailemaan vain yhtä henkilöä kerrallaan, mutta laitteen kehitys on työn alla ja sen odotetaan kykenevän myös useamman henkilön seuraamiseen. Laitetta on suunniteltu hyödynnettäväksi pelien ohjaamisessa, mutta myös iäkkäiden valvonnassa, jolloin se hälyttäisi, mikäli se havaitsee seurattavan kohteen kaatuvan. Lisäksi sitä voidaan käyttää "älykkään kodin" kehittämiseen, jossa esimerkiksi valot syttyisivät automaattisesti päälle käyttäjän saapuessa huoneeseen.



Kirjoittaja: Juha Tuppi @ 11. joulukuuta, 2013 17:04
Tägit
MIT CSAIL 3D-liiketunnistus
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud