Seuraavan sukupolven Surface saa suorituskykynsä huipputehokkaasta Tegra K1 -piiristä, tulossa myös miniversio?

Seuraavan sukupolven Surface saa suorituskykynsä huipputehokkaasta Tegra K1 -piiristä, tulossa myös miniversio?
Microsoftin tuotteiden ja laitteiden tunnettu vuotaja MSFTNerd on paljastellut Twitterissä tulevista Surface-laitteista. Vuotajan mukaan Microsoftilla on todella tekeillä sekä Surface 3 että Surface Mini.

MSFTNerd kertoo, että Microsoftin tavoitteena on tuoda markkinoille minitabletti, joka iskee iPad minin ja 7-8 tuumaisten Android-tablettien kilpailijaksi. Puolestaan loppuvuodesta markkinoille saapuvasta Surface 3:sta hän mainitsee uuden järjestelmäpiirin, jonka toimittaa Nvidia.




Nvidian Tegra K1 tuo vakuuttavaa suorituskykyä, jota yhtiö mainostaa todelliseksi konsolisuorituskyvyksi. Tegra K1 ja sen 192-ytiminen Kepler-grafiikkapiiri tukee muun muassa työpöytäkoneista tuttua OpenGL 4.4:ää, ja sen kerrotaan olevan tehokkaampi kuin esimerkiksi PlayStation 3.

Samalla MSFTNerd mainitsee, että Microsoft tuo Windows 8.1 Update 1:ssä InstantGo-ominaisuuden, joka toimii BayTrail+, Broadwell ja Mullins-järjestelmäpiireissä, joilla on käytettävissään vähintään 4 gigatavua RAM-muistia. InstantGo mahdollistaa järjestelmän sulkemisen ja avaamisen nopeasti samalla säästäen akkukestoa.

Kirjoittaja: Matti Robinson @ 10. tammikuuta, 2014 15:43
Tägit
Microsoft Windows 8 Windows 8.1 Nvidia Tegra K1 Microsoft Surface 3 Microsoft Surface Mini
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 2 kommenttia
  • tataka

    Tehoista ei pahemmin hyötyä jollei sitä tukevia sovelluksia ja pelejä ole. Intelin ja amd x86 arkkitehtuuria käyttävissä tehoists hyötyäkin kun niillä toimivia pelejä ja sovelluksia paljon joita monella jo ostettunakin.

    Arm pohjaisissa windows rt tableteissa ei hyötyä ole noista tehoista lähellekkään niin paljoa kuin jos olisi x86 emulaattori tai sitten jos ubuntu tablet arm tulee suosituksi ja sille tehdään softaa jolloin voisi tulla myös windows rt tukeminen yleistymään.

    10.1.2014 16:29 #1

  • qwerty83

    Tuo RT on kyllä hiukan erikoinen tapaus. Toisaalta "rootattuna" sille näyttäisi löytyvän jo jonkinverran sieltä työpöydältäkin tuttuja softia, mutta en oikein ymmärrä miksi niiden käyttöä on pitänyt yrittää estää. Toki tietysti se tietoturvanäkökulma, mutta silti. Eikö olisi ollut parempi jättää tuo valinta käyttäjän harteille?

    Vielä kun toisivat Surface Pro:n kynän Surface (RT) laitteille, niin voisin kyllä harkita kuitenkin tuollasen tabletin hankkimista.

    12.1.2014 23:14 #2

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud