Uusia edullisia Chrome-tietokoneita julki – kiinnostavatko ne vieläkään ketään?

Uusia edullisia Chrome-tietokoneita julki – kiinnostavatko ne vieläkään ketään?
Intel ja Google esittelivät yhteisessä lehdistötilaisuudessaan markkinoille tulevia Chrome OS -pohjaisia tietokoneita. Intelin mukaan tänä vuonna markkinoille tulee kaikkiaan 20 yhtiön prosessoriin perustuvaa Chrome-tietokonetta. Sirujätin strategiana on olla mukana kaikissa laitteissa, joissa tarvitaan laskentakykyä.

Uusia Windowsia vastaan alemmassa hintaluokassa kilpailevia tietokoneita on tulossa tänä vuonna niin Asukselta, Acerilta, Delliltä, Lenovolta, LG:ltä, Toshibalta kuin HP:ltakin. Kaikki isot PC-valmistajat tukevat siis Googlen Chrome OS:ää. Lenovolta on aiemmin nähty ammattikäyttöön tarkoitettuja Chromebookeja, mutta uusien N20- ja N20p-kannettavien (jälkimmäisessä kosketusnäyttö, uutiskuvassa) myötä se laajentaa repertuaariaan kuluttajamarkkinoille.




Useimmat kannettavat perustuvat Intelin Bay Trail -suorittimiin ja niille luvataan 11 tunnin akkukestoa.

Kannettavien lisäksi tilaisuudessa oli esillä LG:n 21-tuumainen Chromebase (AIO-tietokone), jonka kerrottiin tulevan myyntiin kesällä 350 dollarin hintaan.

Jää nähtäväksi kiinnostavatko alle 500 dollarin tietokoneet enää Chrome OS:lläkään varustettuna, vai valitsevatko kuluttajat jatkossakin mieluummin tabletin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 7. toukokuuta, 2014 11:59
Tägit
Google Intel ChromeOS Chromebook
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 4 kommenttia
  • prezo

    Kyllä itse ainakin pidän chromebookistani enemmän kuin tabletista.

    7.5.2014 12:22 #1

  • uggeli

    Ei kiinnosta kun halvaksi määritellään "alle 500".. Mielummin tablet kehiin. Ehkä tuollainen voisi menetellä teknologiademona jos siihen saisi Sailfishin. Miksei linuxilla muutoinkin käyttöaste nousisi...

    7.5.2014 13:33 #2

  • keskonen

    Kyllä kiinnostaa. Suomi tulee jälkijunassa, mutta suunta on selvä:

    http://www.digitaltrends.com/computing/2014-will-great-year-chrome-os/#!J9Leo

    7.5.2014 15:23 #3

  • DonZQ

    Eikös nämä Chromebookitkin ole olleet jo Amazonin myydyimpien tietokoneiden kärjessä jo tovin. Opiskelemaan kun lähden niin mahdollisesti hankin Chromebookin jos tietokoneelle tulee tarvetta.

    7.5.2014 20:57 #4

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud