Uusia kuvia tulevasta USB-liittimestä - sopii kummin päin vain

Uusia kuvia tulevasta USB-liittimestä - sopii kummin päin vain
USB-IF on julkaissut sivuillaan dokumenttipaketin, joka käsittelee lähinnä USB 3.1 -standardia. Mukana on kuitenkin myös tuore vedos tulevasta USB Type C -liittimestä, jonka odotetaan tulevaisuudessa korvaavan nykyiset monimuotoiset USB-portit.

Tuleva standardi ei siis ole valmis, ja liitin saattaa vielä kokea suuriakin muutoksia. Todennäköisesti aletaan kuitenkin olla jo hyvin lähellä lopullista mallia. USB-portin ulkonäön muuttumisesta uutisoitiin ensimmäisen kerran jo viime huhtikuussa. Tällöin kuvia oli kuitenkin saatavilla niukasti.




Uuden dokumentin mukana tulleista kuvista käy jo suhteellisen hyvin ilmi portin ja liitinten rakenne. Periaatteeltaan liitin muistuttaa melko paljon Applen Lightning-liitäntää, eli johto voidaan asettaa paikalleen kummin päin tahansa. Myös kokoluokaltaan Type C on samaa luokkaa Applen liitännän kanssa. Portin muuttuminen tarkoittaa kuitenkin sitä, että vanhat laitteet eivät ole enää niiden kanssa yhteensopivia ilman adapteria.

Saman liittimen on tulevaisuudessa tarkoitus palvella kaikenlaisia laitteita aina tietokoneista puhelimiin, mikä helpottanee monia asioita. Liittimen suunnittelussa juuri koko ja symmetrisyys ovat olleet suuria kynnyskysymyksiä.







Kirjoittaja: Valtteri Ahonen @ 12. elokuuta, 2014 13:41
Tägit
USB USB Type-C
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud