Takavuosien tietokonevillitys tekee paluun

Takavuosien tietokonevillitys tekee paluun
Apple tappoi hyvin pitkälle miniläppärivillityksen vuosikymmenen taitteessa julkaisemalla iPadin. Noin 500 euron hintaan myytävä tabletti tarjosi ylivoimaisesti paremman käyttökokemuksen netin selaamiseen ja median kuluttamiseen kuin edulliset kannettavat.

Minikannettavien myynti romahti nopeasti ja vuosi sitten IHS arvioi, ettei vuonna 2015 enää myytäisi ainuttakaan miniläppäriä. Tutkimusyhtiö saattoi mennä kuitenkin asioiden edelle, sillä miniläppärit ovat tekemässä uutta tuloa. Chromebookit ovat löytäneet markkinaraon ja Microsoft yrittää estää Googlen alustan kasvun polkemalla Windows-läppäreiden hintoja.




HP on MobileGeeksin mukaan esimerkiksi tuomassa markkinoille 199 dollaria maksavan Stream 14 -kannettavan, josta Microsoft antoi esimakua itse asiassa jo heinäkuussa WPC 14 -messuilla. Kannettavassa on 14-tuumainen näyttö (1366x768 pikseliä), eli kokonsa puolesta se ei ihan mahdu perinteisten minikannettavien raameihin, mutta muutoin Stream 14 menee kyllä minikannettavasta.

Suorittimeksi on valittu AMD:n A4 Micro-6400T ja keskusmuistia saa koneeseen korkeintaan kaksi gigatavua. Kannettavassa on WLAN (b/g/n), Bluetooth, muistikortinlukija, kuulokepaikka, HDMI-paikka, yksi USB 3.0 -portti ja kaksi USB 2.0 -porttia. Windows 8.1:llä varustettuun laitteeseen saa 32 tai 64 gigatavua muistia, mutta OneDrive-pilvitilaa tulee kahdeksi vuodeksi 100 gigatavua.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 19. elokuuta, 2014 19:09
Tägit
Microsoft HP Chromebook Windows 8.1 HP Stream 14
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • myllis

    En sanoisi missään nimessä minikannettavaksi tätä. Mielestäni minikannettava tarkoittaa vain pientä näyttöä ja kokoa, eikä sillä ole tekemistä raudan specsien kanssa.

    20.8.2014 17:16 #1

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud