HP:n tietokoneiden virtajohdoissa havaittu tulipalovaara – 6 miljoonaa johtoa vedetään markkinoilta

HP:n tietokoneiden virtajohdoissa havaittu tulipalovaara – 6 miljoonaa johtoa vedetään markkinoilta
Tietokonevalmistaja Hewlett-Packardin tietokoneissa käytetyn LS-15-virtakaapelin on havaittu aiheuttavan tulipaloriskin. Yhdysvaltalaisia ja kanadalaisia kuluttajia on kehotettu lopettamaan virtajohdon käyttö välittömästi.

Yhdysvalloissa kulutuselektroniikan turvallisuutta valvovan viraston mukaan markkinoilta Pohjois-Amerikan markkinoilta vedetään yhteensä noin kuusi miljoonaa vaaralliseksi todettua virtajohtoa. Viraston tietoon on tullut yhteensä 29 tapausta, joissa Kiinassa valmistetut johdot ovat joko sulaneet kokonaan tai hiiltyneet. Osassa tapauksissa on syntynyt omaisuusvahinko ja parissa tapauksessa lieviä palovammoja.

Viallisia virtajohtoja on myyty 500–1500 dollaria maksavien tuotteiden mukana aikavälillä syyskuu 2010 – kesäkuu 2012. Johtoja vedetään markkinoilta Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Tapauksen ei ole kerrottu koskettavan Euroopassa myytyjä laitteita.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 26. elokuuta, 2014 20:19
Tägit
Hewlett-Packard Compaq HP
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 4 kommenttia
 • Kake41

  En oikein jaksa ymmärtää, miten noinkin yksinkertainen asia kuin virtajohto saadaan tehtyä viallisesti.

  26.8.2014 21:27 #1

 • hannibal_pjv

  Halvalla... mahdollisimman halvalla... valitettavasti!

  26.8.2014 21:44 #2

 • muppis

  Originally posted by Kake41: En oikein jaksa ymmärtää, miten noinkin yksinkertainen asia kuin virtajohto saadaan tehtyä viallisesti.
  Helposti. Mikään ei ole vaikeaa, kun kyseessä on kiinalaiset, niin hyvässä kuin pahassa.

  Liian ohut ja huonolaatuinen johtimien eriste ja siihen lisätään verkon suurempi taajuus ja alhaisemman jännitteen takia suurempi virta niin alkaa paikat lämpiään. Tarpeeksi huono eriste, niin sen läpilyöntikestävyys on jotain olematonta ja eristeen läpi alkaa kulkemaankin virtaa joten koko johtimesta tulee lämpövastus samalla ja lämpöhän tunnetusti heikentää muovia. Ketjureaktio valmis.

  Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

  27.8.2014 09:32 #3

 • R4ndom1

  Originally posted by Kake41: En oikein jaksa ymmärtää, miten noinkin yksinkertainen asia kuin virtajohto saadaan tehtyä viallisesti. Tuskin tuommosen johdon valmistus montaa senttiä maksa, ja se kyllä näkyy laadussa.

  27.8.2014 11:08 #4

© 2018 AfterDawn Oy