Backblaze päivitti kovalevyjen kestävyystilastot

Backblaze päivitti kovalevyjen kestävyystilastot
Pilvitallenuspalveluja tarjoava Backblaze on tullut monelle tutuksi tarjoamalla tilastoja käyttämiensä kovalevyjen vikaantumisprosenteista. Yrityksellä on käytössään 34 881 kuluttajaluokan kovalevyä, joille on kerätty yli 100 petatavua dataa, mutta miten eri valmistajien levyt ovat pärjänneet?

Syyskuun raportti heijastelee viime tammikuussa julkaistuja tuloksia edelleen siltä osin, että Seagate johtaa selvästi vikaantuneiden yksiköiden määrässä. Vikaantumisprosentti on noussut erityisesti 3 teratavun levyjen osalta, ja samaa on tapahtunut Seagaten lisäksi myös Western Digitalin levyissä. Selvästi paras tulos löyty Hitachin kiintolevyiltä, joiden vikaantumisprosentti on pysynyt tilastojen mukaan lähellä nollaa.




Hard Drive Failure Rates by Model

Raportin tuloksissa on otettava huomioon, että Backblazen datakeskuskäyttö on hyvin erilaista verrattuna keskivertokäyttäjän kiintolevyn elämään. Lisäksi Backblaze on käyttänyt paljon kiintolevyjä, jotka on alunperin tarkoitettu ulkoisiin USB-asemiin. Vikaantuneimmat mallit ovat Seagate Barracuda 7200.14 3TB (15,7%) ja Seagate Barracuda 7200.11 1,5TB (24,9%).

Kirjoittaja: Panu Roivas @ 24. syyskuuta, 2014 19:15
Tägit
Western Digital Seagate Hitachi kiintolevy Backblaze
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud