Suuri sininen maksaa piirituotantonsa lopettamisesta 1,5 miljardia

Suuri sininen maksaa piirituotantonsa lopettamisesta 1,5 miljardia
IBM oli aikoinaan PC-raudan ykkösnimi, mutta vuosien varrella yritys on karistanut ensin kuluttajamarkkinoiden tomut jaloistaan, ja sittemmin myös palvelinraudan Lenovolle. Nyt yritys on myymässä pois myös sen piiritehtaat GlobalFoundriesille, ja maksaa tästä ilosta 1,5 miljardia dollaria.

IBM:n piirituotanto on tappiota tekevä osa-alue josta yritys haluaa hankkiutua eroon, ja pitkään sen kanssa yhteistyötä tehnyt AMD:stä alunperin irronnut GlobalFoundries on sälyttänyt taakan harteilleen, 1,5 miljardin dollarin käteiskorvausta vastaan. Näin ollen se saa käyttöönsä myös IBM:n tehtaiden IP-salaisuuksia, jotka se näkee vaivan arvoiseksi. IBM vuorostaan saa karistettua sen ydinliiketoiminnan sivuun jäävän foundry-toiminnan ja lupauksen siitä, että GlobalFoundries hoitaa jatkossa IBM:n piirituotantotarpeet, kuten Power-suorittimien valmistus.




IBM:n ja GlobalFoundriesin sopimus 22nm, 14nm ja 10nm tuotannosta kestää seuraavien 10 vuoden ajan. Lisäksi aikaisemmin ilmoitettu 3 miljardin sijoitus prosessiteknologiaan ei tule muuttumaan kaupan myötä.

Kirjoittaja: Panu Roivas @ 20. lokakuuta, 2014 21:45
Tägit
IBM Globalfoundries yrityskaupat piirituotanto
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 2 kommenttia
  • johtaja59

    Kuinkahan paljon tämä tulee GF:lle maksamaan tulevan 10v aikana. Ei taida ihan tuo 1,5 miljardia dollaria riittää.

    21.10.2014 17:20 #1

  • hannibal_pjv

    Nuo IBM:n tuotantotehtaat tekivät tappiota pidemmän aikaa. Mutta toisaalta nyt GF on isompi, joten saavat ehkä tuotantokapasiteetin paremmin hyödynnettyä. Mutta tiukkaa tekee...

    21.10.2014 18:43 #2

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud