Lipsahtiko LG:ltä? "Applelta tulossa 8K-näyttöinen iMac"

Lipsahtiko LG:ltä? Applelta tulossa 8K-näyttöinen iMac
LG aiheutti verkossa eilen paljon kuhinaa 8K-näyttötarkkuuden etuja markkinoivalla artikkelilla. Juttu sinänsä tuskin aiheutti kenelläkään intohimoja suuntaan tai toiseen, mutta siinä kuitenkin väitettiin Applen luvanneen julkaista myöhemmin tänä vuonna 8K-näytöllä varustetun iMac-tietokoneen.

Kaikki muut paitsi LG tietää hyvin, ettei Apple ole tällaista tuotejulkaisua tehnyt. Tuhannen taalan kysymys siis on: Paljastiko Applen laitteisiin näyttöpaneeleita toimittava LG artikkelissaan yrityssalaisuuksia vai oliko kyseessä kirjoittajan huolimattomuusvirhe? Koko juttu on joka tapauksessa poistettu nyt LG Displayn mediasivuilta.




Ajatus 8K-näyttöisestä iMacistä tuntuu kuitenkin suhteellisen kyseenalaiselta, sillä yhtiö päivitti viime vuoden lopulla 27-tuumaisen iMacinsä 5K-resoluutioon. Lisäksi kuvanlaadullinen ero 8K- ja 5K-tarkkuuksien välillä noin 30-tuumaisessa näytössä normaalilta käyttöetäisyydeltä katsottaessa on hyvin pieni.

8K-tarkkuuden hyödyt tulevat ehkä kaikkein parhaiten esiin Microsoftin 80-tuumaisen Surface Hubin kaltaisessa laitteessa: näyttö on pinta-alaltaan hyvin suuri ja laitetta käytetään pääasiassa erittäin läheltä. Tämänkaltainen "iMac" voi tietysti olla olemassa Applen kehityslaboratorioissa, mutta sen kaupallistaminen on aina täysin oma kysymyksensä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 7. huhtikuuta, 2015 11:50
Tägit
LG Apple Apple iMac OS X Retina Display 8K Microsoft Surface Hub
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • hannibal_pjv

    Ja tällä on helppo boustata, että Apple on neljä kertaa parempi kuin lähimmät kilpailijansa :-)
    Itse asiassa tuo olisi ihan uskottava syy applelle tehdä tämä. Ensimmäisinä Retina junaan mobiililaitteissa, ja kovaa vauhtia lähes retinaan myös työpöydällä...
    Toivoisin tämän olevan totta. Se halventaisi 4K laitteita selvästi odotettua nopeammin, kun 8K olisi se iso jutta niille, joilla ei ole muuta kuin rahaa...

    7.4.2015 17:14 #1

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud