AMD: 20 nm piirejä ei tulossa

AMD: 20 nm piirejä ei tulossa
AMD päivitti kuluneella viikolla Financial Analyst Day -tapahtumassaan tulevaisuudensuunnitelmiaan. Näiden joukossa vahvistui myös tieto siitä, että AMD ei aio tehdä piirejä 20 nm tekniikalla.

AMD:n CEO Lisa Su kertoi yrityksen suunnitelleen alunperin joitain 20 nm piirejä, mutta ilmeisesti uuden tuotantoprosessin tuoma etu ei ollut riittävä piirien kehityksen jatkamiseen, vaan AMD aikoo jatkossa siirtyä suoraan 16/14 nm tuotantoprosesseihin, jonka pitäisi olla valmis TSMC:llä ja Globalfoundriesin tehtailla ensi vuoden puolella.




Peruutettujen piirien joukossa on muun muassa Nolan, jonka oli tarkoitus olla jatkoa AMD:n vähävirtaisille piirille, kuten pelikonsoleista löytyvät Jaguar-ytimet, ja niiden uudempi versio Puma+. Nolanin lisäksi kehityksen alla oli Amur ARM-ydin, jonka oli tarkoitus olla osa Project Skybridgeä. Skybridgen ideana oli mahdollistaa ARM- ja X86-ytimien käyttö samalla alustalla. Lisa Sun mukaan asiakkailla ei kuitenkaan ollut tarpeeksi kiinnostusta tämänkaltaista alustaa kohtaan, joten sen kehitys päätettiin peruuttaa.



AMD:n uuden suunnitelman mukaan se aikoo julkaista palvelinpuolelle Opteron A1100 -nimellä kulkevan ARM Cortex-A57 -ytimen vielä tämän vuoden puolella. Suurempi päivitys on kuitenkin tulossa 2017 kun AMD julkaisee K12-nimellä kulkevan ARM-arkkitehtuurin, jota se on kehittänyt X86-puolen Zenin rinnalla.




Kirjoittaja: Panu Roivas @ 10. toukokuuta, 2015 21:10
Tägit
AMD 20 nm 14 nm Nolan Amur Seattle
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud