Intelin ensimmäiset LGA-kannan Broadwell-suorittimet julkaistiin

Intelin ensimmäiset LGA-kannan Broadwell-suorittimet julkaistiin
Intel on kaikessa hiljaisuudessa päästänyt käsistään OEM-valmistajille ensimmäiset erät LGA-kannan Broadwell-suorittimia. Broadwell-suorittimia tullaan näkemään ainakin vähävirtaisemmissa All-in-One-koneissa.





Intelin Broadwell-arkkitehtuurin työpöytäpuolen prosessorit ovat jääneet aikataulumuutosten myötä tulevan Skylaken varjoon, sillä seuraavan sukupolven Skylake S -suorittimien julkaisua odotetaan jo ensi syksylle, mahdollisesti elokuun lopulla järjestettävän seuraavan IDF-tapahtuman tienoilla. Sitä ennen Intel aikoo kuitenkin julkaista joitakin Broadwell-suorittimia työpöydälle maksimissaan 65W TDP-arvolla.


PCOnlinen kertomat speksit tuleville malleille.


Ilmeisesti kaikki LGA 1150 -kannalla tulevat Broadwell-suorittimet ovat suoraan kerroinlukottomia, joten niitä voi ylikellottaa kerrointa nostamalla, niin kauan kuin käytössä on emolevy joka tukee tätä. Broadwell-mallien erikoisuutena on Iris Pro -näytönohjain, johon on mahdutettu eDRAM-muistia parantamaan näytönohjaimen suorituskykyä. Iris Pro tukee myös 4K-resoluutiota 60 Hz virkistystaajuudella.

Oletettavasti Broadwell-mallien suorituskyky ei tule kääntämään päitä, sillä 65W TDP-arvo ja panostus Iris Pro -näytönohjaimeen tekee suorittimista paremmin soveltuvia OEM-valmistajien valmiskokoonpanoihin kuin kustomoituihin pelimyllyihin.

Kirjoittaja: Panu Roivas @ 10. toukokuuta, 2015 22:11
Tägit
Intel Broadwell LGA 1150
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud