Samsung uhoaa: Valmiina 10 nm:n tekniikkaan

Samsung uhoaa: Valmiina 10 nm:n tekniikkaan
Samsung on esitellyt San Franciscossa järjestetyssä puolijohdeasiantuntijoille suunnatussa tilaisuudessa 10 nanometrin tekniikalla tuotettua piikiekkoa ja hehkutti tekniikan olevan valmis massatuotantoon ensi vuoden loppuun mennessä. Intelin ja TSMC:n odotetaan siirtyvän tekniikkaan samoihin aikoihin.

Samsung ei paljastanut ymmärrettävistä syistä tuotantotekniikan kehitysaikataulua tarkemmin, sillä mitä tahansa voi vielä tapahtua. On täysin mahdollista, että tekniikka on valmis massatuotantoon vasta vuoden 2016 lopulla, jolloin ensimmäiset sitä hyödyntävät kuluttajatuotteet tulisivat myyntiin vasta vuoden 2017 aikana.




Pienemmän viivanleveyden ansiosta 10 nm:n tekniikalla valmistetuista suorittimista voidaan tehdä aiempaa suorituskykyisempiä tai vähävirtaisempia. Lisäksi transistoritiheys kasvaa eli piireistä voidaan tehdä aiempaa pienempiä.

Uusimpia tuotantotekniikoita on hyödynnetty kaikkein innokkaimmin high-end-älypuhelimissa ja Intelin suorittimissa. Samsungin Galaxy S6 oli markkinoiden ensimmäinen 14 nanometrin tekniikkaa hyödyntävä älypuhelin ja viime vuoden lopulla julkaistussa iPhone 6:ssa käytetään 20 nanometrin tuotantotekniikkaa. Sitä vastoin tietokoneiden uusimmat grafiikkaohjaimet valmistetaan edelleen 28 nanometrin tekniikalla.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 25. toukokuuta, 2015 11:37
Tägit
Apple iPhone Samsung Intel Samsung Galaxy -sarja TSMC Samsung Exynos 10 nm FinFET
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud