Nvidia julkisti G-Syncin kannettaville

Nvidia julkisti G-Syncin kannettaville
Nvidia on tehnyt GeForce GTX 980 Ti:n julkaisun myötä myös pari pienempää julkistusta G-Sync-ominaisuuden osalta. Jatkossa G-Sync on tarjolla valikoiduissa pelikannettavissa, sekä työpöydällä ikkunatilassa.

Mobiili G-Sync nähtiin jo tositoimissa ensimmäistä kertaa alkuvuodesta kun Asus lipsautti kehitysajurit verkkoon, ja G751-kannettavaan saatiin käyttöön lähes täysin toimiva G-Sync. Nvidia on nyt virallistanut ominaisuuden olemassaolon, ja se on saatavilla useassa pelikannettavassa, josta löytyy Maxwell-näytönohjain.






Nvidia ei käytä kannettavissa työpöytänäyttöjen tapaan erillistä moduulia, vaan G-Sync on saatu toteutettua suoraan näyttöpaneelin ja näytönohjaimen välillä eDP-standardin kautta. Lisäksi näytöt toimivat suoraan 75 Hz taajuudella. Hardware.fi:n testaama G751-sarjan malli kellottui vielä 100 Hz taajudelle, mutta ainakaan vuotaneilla ajureilla G-Sync ei toiminut ongelmitta 100 Hz virkistystaajuudella. G-Syncin käyttö kannettavissa tarkoittaa myös tällä hetkellä sitä, ettei niihin saa samaan aikaan Optimus-tukea. Näin ollen G-Sync jäänee toistaiseksi vain kookkaampien työpöytäkorvikkeiden ominaisuudeksi.



Työpöytäpuolen G-Syncin osalta kehitystä on tapahtunut ajuripuolella, jonka myötä jatkossa G-Syncin pitäisi toimia myös ikkunatilassa. Lisäksi G-Sync tukee nyt myös Vsync-tilan asetusta G-Syncin ollessa päällä, eli jos ruudunpäivitys ylittää näytön virkistystaajuuden, käyttäjä voi valita rajoitetaanko pelin ruudunpäivitystä vai ei. Kyseinen ominaisuus oli tarjolla jo AMD:n puolelta FreeSyncissä, ja nyt myös Nvidia antaa käyttäjän valita haluamansa asetus.



Kirjoittaja: Panu Roivas @ 1. kesäkuuta, 2015 18:34
Tägit
pelikannettavat Nvidia G-Sync pelinäytönohjain
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud