AMD:n odotettujen Fury-grafiikkaohjainten tiedot paljastuivat

AMD:n odotettujen Fury-grafiikkaohjainten tiedot paljastuivat
Jo pidemmän aikaa grafiikkapiireissä on pidätelty hengitystä AMD:n uusien teholuokan Fiji-grafiikkaohjainten julkistuksen toivossa, mutta odotus ei jatku enää kovin kauaa, sillä ohjaimet on tarkoitus esitellä maailmalle 16. kesäkuuta.

E3-messujen yhteydessä järjestettävässä tilaisuudessa esitävien ohjaimien nimiksi paljastui jo tovi sitten Radeon Fury sekä Radeon Fury X. Molemmat ohjaimet asettuvat AMD:n malliston kärkipäähän – Radeon R9 390X:n yläpuolelle – joten ne eivät tule lähtemään kaupasta ihan halvalla. WCCFTechin julkaisemien teknisten tietojen perusteella uudet Fury-piirit tulevat myös olemaan melkoinen loikka eteenpäin Radeon R9 290X:ään nähden.




Vahvistamattomien tietojen mukaan perusmallisessa Fury-ohjaimessa olisi 56 GCN-laskentayksikköä, joihin on pakattu kaikkiaan 3584 Stream-ydintä ja 224 tekstuuriyksikköä. Tehokkaammassa Fury X:ssä on taas 64 GCN-yksikköä eli 4096 Stream-ydintä ja 256 tekstuuriyksikköä. Radeon R9 290X:ssä GCN-yksikköjä on 44 kappaletta ja Stream-ytimiä 2816 kappaletta. Molemmissa Fury-piireissä käytetään GDDR5-grafiikkamuistin korvaajaksi suunniteltua HBM-muistia neljän gigatavun verran.

Laskentatehoa Fury-ohjaimissa olisi 7,2 ja 8,6 TFLOPSin verran, minkä perusteella ohjaimet asettuvat samaan teholuokkaan kuin GeForce GTX Titan X:kin. Tähän lopputulemaan päädytään myös Videocardz.comin julkaisemissa 3DMark-testituloksissa.




Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 11. kesäkuuta, 2015 14:40
Tägit
näytönohjain AMD AMD Radeon grafiikkaprosessori pelinäytönohjain HBM Fiji AMD Radeon Fury AMD Radeon Fury X
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud