Suomalainen Futuremark kehittää testiohjelmaa VR-laseille

Suomalainen Futuremark kehittää testiohjelmaa VR-laseille
Tietokoneharrastajien keskuudessa suosittua 3DMark-testausohjelmistoa kehittävä Futuremark on kertonut tuovansa markkinoille myöhemmin myös virtuaalitodellisuuslasien testaamiseen soveltuvan ohjelmiston, VRMarkin.

VRMark on tällä haavaa vielä kehitysvaiheessa, mutta yhteistyökumppaneiden odotetaan pääsevän käsiksi ensimmäisiin testeihin jo tämän vuoden aikana. Futuremark hakeekin nyt kiinnostuneita yhteistyökumppaneita Benchmark Development Program -ohjelmaan, jonka jäsenenä pääsee seuraamaan lähietäisyydeltä VRMarkin kehitystä.




Ohjelman avulla seurataan testilaitteen kykyä esittää sisältöä korkealla ja mahdollisimman tasaisella kuvataajuudella. Lisäksi VRMark seuraa kuvapiirron viiveaikoja sekä laseihin lisättyjen sensoreiden responsiivisuutta ja tarkkuutta.

Valve ja HTC aikovat tuoda VR-lasit myyntiin tämän vuoden lopulla ja Oculuksen suunnitelmana on tuoda omat virtuaalitodellisuuskakkulat myyntiin ensi vuoden alussa. Sonyn Morpheus-lasit ovat tulossa markkinoille ensi vuonna. Kysyntää lasien testiohjelmalle alkaa siis pian jo löytymään.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 11. kesäkuuta, 2015 12:43
Tägit
Futuremark virtuaalitodellisuus Valve Morpheus VR Oculus Rift Valve VR Oculus VR Oculus Rift DK2 AMD LiquidVR VRMark
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud