Samsungin tietokoneissa ikävä yllätys: Estää Windowsin päivitykset

Samsungin tietokoneissa ikävä yllätys: Estää Windowsin päivitykset
Microsoftilla työskentelevä Patrick Barker havaitsi erään vianetsinnän yhteydessä, että Samsungin tietokoneista löytyvä SW Update -ohjelmisto poistaa käytöstä Windows-käyttöjärjestelmän päivittämiseen käytetyn Update-palvelun. Asian laajuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

SW Update on muutoin melko tavanomainen laitevalmistajan tarjoama päivitysohjelmisto, joka tunnistaa järjestelmän laitteiston ja pitää huolen siitä, että tietokoneen ajurit ja sen mukana tuleva bloatware on päivitettyinä uusimpiin versioihin. Toisin kuin muiden tietokonevalmistajien ohjelmat, SW Update kuitenkin estää Windows Updaten toiminnan.




On vaikea ymmärtää miksi Samsung on nähnyt tarpeelliseksi poistaa käytöstä käyttöjärjestelmän tietoturvapäivityksistä huolehtiva palvelu. Samsungin asiakaspalvelusta kuitenkin kerrottiin Barkerille, että taustalla on välttää mahdollisten epäyhteensopivien ajureiden asentuminen Samsungin tietokoneisiin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 24. kesäkuuta, 2015 11:18
Tägit
tietokone Samsung tietokoneohjelmat kannettavat tietokoneet Windows Update SW Update
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • jartar

    Ei muuta kuin kaikki kyseisellä "viruksella" olevat Samsungin tietokoneet takuuhuoltoon. Täysin selvä juttu, että ovat varustaneet käyttiksen rikkinäisellä käyttiksellä. Mielenkiintoista on nähdä miten MS suhtautuu tähän...

    Asus P8P67, i5 2500-K @ 3,6Ghz, Scythe Ninja 3, GTX 660 DirectCu II, Fractal Design R3, Seasonic S12 II-520W, PNY SSD, Eizo FORIS FS2331, 12Gb DDR3 1600Mhz@1.65V, Logitech G105 keyboard + g500 mouse.

    24.6.2015 17:26 #1

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud