Minecraft ranteeseen Gamebandin avulla

Minecraft ranteeseen Gamebandin avulla
Now Computingin ranteessa mukana kulkeva Gameband on Minecraft-pelaajille tarkoitettu lisävaruste. Sen mainostetaan olevan muun muassa helppo tapa kuljettaa pelitallennuksiaan koneelta toiselle. Tämän lisäksi laitteesta löytyy kellonajan ja päivämäärän näyttö sekä perinteisen muistitikun ominaisuudet.

Gameband on ulkoisesti pelkistetty ja jokseenkin minimalistinen ja laatuvaikutelma on hyvää keskitasoa. Esimerkiksi avauskohdassa liitokseen jää pieni rako, mutta laite vaikuttaa kuitenkin kulutusta kestävältä. Tästä kertoo myös IPX4-luokitus merkkinä roiskevesitiiviydestä. Minecraftista muistuttaa metallinen, pelin tutussa kuosissa oleva koriste. Laitteen naksauttaminen ranteeseen vaatii vähän kikkailua, sillä kaiken pitää olla juuri oikeassa asennossa, jotta se suostuu sulkeutumaan.

Näytön saa syttymään neliskanttista nappia painamalla. Painike on jäykähkö, mutta totuttelulla sen käyttö on helppoa – vahinkopainalluksia tuskin tulee. Näytössä on 140 pikseliä ja kellonajan lisäksi siinä saa näkymään itse piirrettyjä tai netistä ladattuja valmiita animaatioita, päivämäärän sekä vapaan sisäisen tallennustilan määrän.

Kokonaisuudessaan Gamebandissa on surkuhupaisat 8 GB MLC-tallennustilaa, jonka kuitenkin kerrotaan olevan jopa 10 kertaa perinteisiä muistitikkuja pitkäikäisempää. Periaatteessa se riittää enemmän kuin hyvin Minecraft-maailmojen ja pelin liikutteluun, mutta kun laitteen suositushinta on 99 euroa, täytyy tilassa pihistelyä kummeksua. Nykyisellä tallennustilalla sopivampi hinta olisi alle 50 euroa, tai vastaavasti tallennustilaa pitäisi olla nykyhinnalla moninkertaisesti. Hintaan ei edes kuulu itse peliä, jonka myyntihinta tällä hetkellä on noin 20 euroa.


Huonevalaistuksessa Gamebandin näyttö on kelvollinen, mutta ulkona se kärsii pahasti valovoimattomuudesta. Näytön päällä oleva pinta heijastaa valoa niin paljon, että aurinkoisella säällä näytöstä ei näe mitään. Olisi mukavaa, kun laitteessa kerran kello on, että se myös korvaisi oikeasti rannekellon.

Itse päätoiminta eli Minecraftin maailmojen kuljetus ja käyttö on sulavaa ja toimii. Mukana tuleva sovellus löysi koneelta pelitiedot automaattisesti ja sen jälkeen tikku oli ajan tasalla. Pelin käynnistys onnistuu tikulta samaan tapaan kuin koneeltakin. Gamebandin data on mahdollista varmuuskopioida pilveen, mikä onkin ehkä laitteen parhaita ominaisuuksia. Pilvipalvelu on kuitenkin erikseen maksullinen. Gameband tukee Windowsia, Linuxia ja Macia, mutta ei Minecraftin konsoliversioita.Laite latautuu USB-portin kautta sen ollessa kiinni koneessa. Koska Gamebandissa on niin vähän toiminnallisuutta sen ollessa ranteessa, kestää akun varaus kerralla jopa pari viikkoa.

Nykyhinnalla Gameband tuntuu ominaisuuksiinsa nähden kalliilta. Sinänsä Minecraftin pelaajalle laite on ihan hauska lisä, mutta ominaisuudet eivät ole sadan euron arvoisia. Etenkin kun varmuuskopiointi pilveenkin on alkuajan jälkeen maksullinen lisäpalvelu.

Arvonta!


Arvomme kaikkien tätä uutista kommentoineiden, rekisteröityjen käyttäjien kesken yhden Gameband-laitteen. Kommentointiaikaa on syyskuun loppuun saakka. Arvonta suoritetaan lokakuun 2015 alussa ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti heidän rekisteröimänsä sähköpostiosoitteen kautta.

Kirjoittaja: Valtteri Ahonen @ 23. syyskuuta, 2015 17:37
Tägit
arvostelut Minecraft puettava teknologia Now Computing Gameband
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 19 kommenttia
 • SpyroMan

  Onpa turha laite sadan euron arvoiseksi, samaan hintaan saa kuitenkin jo jonkinlaista älyranneketta ja päälle vielä vaikka 16gb tikun :-P Anyways jos ilmaseksi arvotaan niin mikä ettei.

  23.9.2015 18:13 #1

 • tuhoojabotti

  Vaikuttaa aikas turhalta kapistukselta, mutta ei se ole tyhmä joka myy vaan se joka ostaa. Oma Moto 360 on toiminut moitteettomasti ja on varmasti paljon hyödyllisempi, joskin sen akkukesto on sitä päivän luokkaa.

  23.9.2015 18:21 #2

 • LaDeXi

  No kyllähän aina ilmainen tavara kelpaa vaikka tosiaan 8 gigan tikku on melko pieni.

  23.9.2015 18:40 #3

 • 14422

  Melko kallis tosiaan kapasiteettiin ja toimintoihinsa nähden, mutta niinhän ne lelut tuppaa olemaan. Kyllähän tuommosen silti ottaisi, jos ilmaiseksi saisi.

  23.9.2015 19:03 #4

 • Wimoweh

  Melkonen värkki. Katteet kohdallaan ainakin. Kyllä 8GB muistitikulle käyttöä löytyy, vielä sellaselle, joka menee ranteeseen!

  Define R4 | Corsair HX850W | i7-4820K@4.5GHz | 16GB Corsair Vengeance@1866MHz | 2xM500 240GB(striped)+2xOCZ Vertex 4(striped) | Asus VG248Q | Das Keyboard Professional+G400 | 2xProlimatech Vortex 140mm, 2x Noctua NF-P14, 1x Scythe 140mm, 1x NoiseBlocker 140mm|

  Vanhempien kone: kotelo m-ITX|SFX450W|AsRock H81I|i3-4130/wSilverstone low-cooler|8GB Kingston 1333MHZ 8-9-8-23|

  23.9.2015 19:26 #5

 • WereCatf

  Jätän kommentin tänne ihan vaan tuon arvonnan takia. Tiedän muutaman Minecraft-pelaajan ja tuo saattais just ja just kelvatakin jollekulle joululahjana. Itse en keksis tuolle kyllä mitään käyttöä.

  23.9.2015 19:33 #6

 • Tumppi7

  usb muisti / kello ranneke?


  23.9.2015 20:40 #7

 • DonZQ

  Joo... Minecraftia muutaman vuoden pelanneenna ei ole koskaan ollut tarvetta siirtää maailmoja tikulla... Mutta kerta kai se olisi ensimmäinenkin?


  23.9.2015 21:14 #8

 • FinlandJunior

  Kyllähän toi kelpaisi, jos ilmaiseksi saisi. Hintaan nähden liian vähän ominaisuuksia.

  23.9.2015 21:20 #9

 • LordJdragon

  Tuostahan olis kannattanut tehdä suosiolla ihan kunnollinen älyranneke, joka tyyliin osais näyttää vähän jotain notifikaatioita puhelimesta. Olis vähän enemmän vastinetta rahalle. Noh, ehkä diehard-fanit näitäkin ostaa.

  24.9.2015 01:13 #10

 • G0lden_Kebab

  Aikas ylihinnoiteltu lelu on jos ajattelee ominaisuuksia. No jos ilmaiseksi saan niin voin otttaa toki

  - Always use protection. Safe browsing!

  24.9.2015 01:28 #11

 • deaddis

  Turhake.

  24.9.2015 10:53 #12

 • IJPI

  Ihana!

  24.9.2015 13:52 #13

 • mcmopo

  Voiko edes turhempaa laitetta edes olla. Jos satun voittamaan niin suorittakaa vain arvonta uudestaan. Edes ilmaiseksi en ottaisi tuollaista.

  Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

  24.9.2015 16:09 #14

 • Pitkakoski

  Voi pahus. Uutisotsikon nähdessäni kuvittelin kyseessä olevan rannekkeen, joka linkittyy tavalla tai toisella pelimaailmaan. Jonkinmoisia "pääpelin" jatkeita on nähty esimerkiksi käsikonsoleissa, mutta varsinaista erillistä tuotetta ei ole eteeni osunut. Todennäköisin toteutustapa lieneekin mobiililaitteeseen asennettava sovellus, eikä tällaista tuotetta tulla edes näkemään.

  En tiedä olisiko pelimaailmaan linkittyvästä tuotteesta koskaan myyntihitiksi, mutta toisaalta ainakin Minecraftin brändillä myydään vaikka mitä. Itse peli on minulta jäänyt täysin kokematta, joten en tiedä olisiko pelissä yleensäkään ottaen välitettäviä notifikaatioita.

  Tämä kyseinen tuotos vaikuttaa erikoisesti muotoillulta muistitikulta, jossa on keskinkertaisesti luettavissa oleva kello ja automatisoitu pelitietojen tallennus. Kyllä tälle varmaan yleisönsä on, mutta riittäneeköhän asiakaskunta palauttamaan valmistus- ja tuotekehittelykustannukset.

  26.9.2015 14:59 #15

 • piuha3

  Vaikuttaa loistovehkeeltä. Osallistun

  28.9.2015 21:21 #16

 • heydrich

  Tuota olis hauska kokeilla, ei sitä kuitenkaan ehkä ostais tuohon hintaan, mutta muuten kyllä kelpaa oikein mielellään, ja menis ihan käyttöön.

  29.9.2015 22:40 #17

 • maggybird

  todella hieno kapistus!

  29.9.2015 23:59 #18

 • amggotleir

  Juu, antakaa vaan

  30.9.2015 00:24 #19

© 2019 AfterDawn Oy