Google päivittää kvanttitietokoneensa tehokkaampaan malliin

Google päivittää kvanttitietokoneensa tehokkaampaan malliin
Googlen, NASAn ja Universities Space Research Associationin yhdessä operoima kvanttitietokone on saamassa ison päivityksen, kun laitteiston kehittänyt D-Wave päivittää 512 kubittisen järjestelmän yli 1000 kubittiin. Asiasta uutisoi Wired.

Wiredin jutusta ei ilmene laitteistopäivityksen tarkkoja teknisiä yksityiskohtia, mutta ilmeisesti Google ja kumppanit ovat päivittämässä D-Waven vuosi sitten esittelemään 2048 kubitin piiriin, joista 1152 kubittia on käytössä laskentatehtäviin. Deaktivoidut kubitit on kuitenkin mahdollista ottaa käyttöön myöhemmin.




D-Waven kvanttitietokoneen luonteesta on kiistelty tutkijoiden piirissä, mutta se kuitenkin hyödyntää laskennassa kvanttimekaanisia ilmiöitä. Tietokone soveltuu kaikkein parhaiten erilaisiin optimointitehtäviin. D-Waven mukaan sen tietokoneen yksi suurimpia etuja ovat laskentatehon kasvattaminen ilman, että energiankulutus kasvaa samalla. Suurin osa kvanttitietokoneen käyttämästä energiasta menee laitteiston pitämiseen suprajohtavana, eikä itse tietokoneeseen.


Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 29. syyskuuta, 2015 11:07
Tägit
tietokone Google supertietokone kvanttitietokone kubitti D-Wave NASA
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud