AMD lupaa: Suuri suorituskykyloikka ensi vuoden Radeoneihin

AMD lupaa: Suuri suorituskykyloikka ensi vuoden Radeoneihin
AMD:n toimitusjohtaja Lisa Su lupaili osavuosikatsauksen julkistamisen yhteydessä, että yhtiön grafiikkaohjaimien suorituskyky tehonkulutukseen nähden kasvaa kaksinkertaiseksi ensi vuonna julkistettavien uuden sukupolven piirien myötä. Ensi vuosi vaikuttaa siis hyvältä ajankohdalta päivittää koneen näytönohjain.

Loikan taustalla on arkkitehtuurillisia parannuksia, mutta iso vaikutus on myös uudella tuotantoprosessilla. Nykyiset ohjaimet valmistetaan vanhahkolla 28 nanometrin prosessilla, mutta ensi vuonna AMD siirtymässä vihdoin TSMC:n 16 nanometrin tuotantotekniikkaan ja FinFET-transistoreihin. TSMC:n mukaan 16 nanometrin FinFET+ -prosessilla tuotetut piirit kuluttavat 28 nanometrin HPM-prosessiin verrattuna 70 prosenttia vähemmän tehoa ja mahdollistaa toisaalta transistoritiheyden kaksinkertaistamisen.




FinFET-transistoreihin on siirtymässä ensi vuonna myös Nvidia, jonka on kerrottu aikovan sisällyttää Pascal-tehopiirehin peräti 17 miljardia transistoria.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 19. lokakuuta, 2015 13:18
Tägit
näytönohjain GPU AMD Radeon 14 nm pelinäytönohjain FinFET AMD Radeon HD Arctic Islands
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 2 kommenttia
  • mydash

    Jee!

    19.10.2015 14:58 #1

  • Salorni

    Miksi näiden tuotteiden julkaisu pitää olla aina näin myöhään.
    Puolen vuoden aikana julkaistaan ainakin 2 uutta peliä, jotka eivät toimi nykyisellä näytönohjaimellani ja nyt ostin jo uuden R9 390 ohjaimen, joka menettää jo ensi vuonna merkityksensä, näiden astuessa markkinoille.
    Ainahan näin käy, että uusi on yleensä paljon parempaa, mutta tuntuu että AMD:n leivissä tämä on valitettavan useasti, että uusi tekniikka tulee käyttäjän näkökulmasta myöhässä kun uusia pelejä pukkaa. :S
    Olenko vain turhan kärsimätön köyhä?!

    4.11.2015 10:57 #2

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud